Deze website maakt gebruik van cookies. Klik hier voor meer informatie. Privacybeleid
Ok

België: Leren Skiën Op Lange, Vriendelijke Hellingen

In België vind je het skigebied Monte des Brumes, gelegen tussen Francorchamps en La Gleize. Het alpine skigebied ligt in het noorden van het land en heeft een top skihoogte van 530 meter.

Beginners kunnen het skiën hier leren of hun techniek verbeteren op de 150 meter lange, brede, zachte groene helling, terwijl gevorderde skiërs terecht kunnen op 850 lange rode piste met een hoogteverschil van 200 meter. In totaal telt het 1000 meter lange terrein vier liften (twee voor de rode en twee voor de groene). Het skigebied kan meer dan 1.000 skiërs per uur verwerken. Warme drankjes en snacks worden geserveerd in het restaurant op de top van de skipiste.

Het skicentrum is dagelijks geopend in de winter van 10 uur tot 18 uur op weekdagen en 9 uur tot 18 uur in weekend. Monte des Brumes ligt op ongeveer 50 kilometer van de stad en de luchthaven van Luik en 140 kilometer van Brussel, hoofdstad van het land. Er zijn vele goedkoper vliegmaatschappijen die vliegen tussen Brussel en vele Europese hoofdsteden.

Skiën in Monte des Brumes wordt vaak gecombineerd met een stedentrip naar Brussel. De hoofdstad is van een 10e-eeuws fort van de stad uitgegroeid tot een metropool. Het is misschien het best bekend als een centrum van de internationale politiek. Het is de thuisbasis van de Europese Unie en hoofdkwartier van de NAVO.

Brussel beschikt ook over de historische bezienswaardigheden, zoals de UNESCO World Heritage van de Grote Markt met het gotische stadhuis in het oude centrum; Koninklijk Kasteel van Laken en de 11e-eeuwse Sint-Michiel en Goedele Kathedraal bij de Treurenberg heuvel.

De stad Luik ligt vlak bij Monte des Brumes. Hoogtepunten van die stad zijn het 16de-eeuwse paleis van de bisschoppen van Luik, de kathedraal van Saint-Paul met de schatten en het graf van St. Lambert, het Museum van Moderne en Hedendaagse Kunst en het Museum van het Waalse Leven.

Bezoekers kunnen slenteren door het historische stadscentrum, de Caree, de Uren-Chateau, de Outremeuse en de schaduwrijke parken en aantrekkelijke boulevards langs de Maas. Een reis naar Luik is niet compleet zonder de 400 trappen van de Montagne de Bueren te bekklimmen, die leiden van de Hors-Chateau naar de Citadel.

 

Vergelijken op:
Naam gebied Beoordelingen van skiërs Beginner Gevorderd Vergevorderd Expert Skipistes
Open/Totaal
Laatste update: 14/4
% % % % /3
Laatste update: 14/4
% % % % /2
Laatste update: 16/6
% % % % /2
Laatste update: 14/4
50 % 50 % 0 % 0 % /2
Laatste update: 14/4
0 % 0 % 100 % 0 % /1
Laatste update: 14/4
% % % % /1
Laatste update: 14/4
% % % % /3
Laatste update: 16/6
50 % 50 % 0 % 0 % /2
Laatste update: 14/4
0 % 0 % 0 % 0 % /1
Laatste update: 30/11
% % % % /1
0
Skigebieden met meer dan 20 cm sneeuwval in de laatste 24 uur Op zoek naar de sneeuw?
Mis geen enkel Powder Alert! Aanmelden!

Advertentie

Advertentie

Meest bekeken

Alles weergeven

Uitstekende sneeuwcondities in de Belgische oostkantons

Uitstekende sneeuwcondities in de Belgische oostkantons

De afgelopen dagen heeft het behoorlijk gesneeuwd in Oost-België. Volgens het officiële sneeuwbericht ligt er tussen 25 en 40 centimet... Meer ...

Advertentie