Wist jij dat een bergvakantie tot wel vier keer gezonder is dan een strandvakantie? Dat was het resultaat van een recente wetenschappelijke studie die werd uitgevoerd door de Sport Universiteit in Keulen. Voor wie in de zomer wil skiën, zijn de mogelijkheden in de Alpen beperkt, maar gelukkig zijn hier nog veel andere leuke sportieve dingen te doen.

De Zillertal regio biedt een ideale combinatie van frisse berglucht voor verbetering van de gezondheid en leuke mogelijkheden om er in de natuur actief op uit te gaan. Dat maakt dit prachtige stukje van Oostenrijk een ideale bestemming voor een actieve bergvakantie in de zomer.

Bergwandelingen in de natuupracht van het Zillertal
Zo vormen de vele wandelroutes een geweldige manier om de natuurpracht van het Zillertal te leren kennen. De klassieker in het Zillertal is het "Berliner hoogte trail". Deze meer dan 70 km lange route voert langs gletsjers, bruisende beken en watervallen, steile rotsen en eenzame bergtoppen, maar verbindt ook acht gezellige berghutten die eenvoudig onderdak en verzorging aanbieden. Je kunt kiezen voor een een- of meerdaagse tocht.

De nieuwe en uniform bewegwijzerde Alpenoversteekroute duurt zeven dagen en loopt van de Duitse Tegernsee via de Oostenrijkse Achensee naar het Zillertal en verder over de Alpenhoofdkam naar het Italiaanse Sterting. Dankzij de diverse moeilijkheidsgraden kan iedere geoefende wandelaar deze route probleemloos overwinnen.

Mountainbiken
Het Zillertal biedt in totaal meer dan 800 km bewegwijzerde langlaufroutes, van gemakkelijke tochten in het dal voor families tot spectaculaire, stoere trails voor daredevils die op zoek zijn naar een uitdaging. Er is voor elk wat wils bij.

Voordelig: de Zillertal Activcard
Dankzij de bergliften en het andere openbaar vervoer zijn de verschillende plaatsen in het Zillertal goed met elkaar verbonden. De "Zillertal Activcard" is een entree- en kortingskaart en bijzonder handig tijdens een zomervakantie in de Zillertaler Alpen. De Activcard is geldig in de zomer en herfst en biedt naast dagelijks een gratis retourrit met een van de bergliften en gratis bus- en treinvervoer tevens toegang tot meerdere zwembaden (zoals o.a. het buitenbad in Finkenberg) en de sterrenwacht in Königsleiten, evenals vele handige kortingen. Meer informatie

Culinair genieten en op adem komen
Wie in de zomer naar het Zillertal afreist, kan zich naast leuke outdoor activiteiten en een prachtig landschap ook verheugen op veel gezelligheid. De regio beschikt over meer dan 150 gezellige hutten en restaurants waar je de gastvrijheid waar deze streek om bekend staat kun verwachten. Even op adem komen tussen de bedrijven door en ondertussen genieten van specialiteiten uit de regio. Klinkt goed, nietwaar?

Kijk voor meer informatie over een zomervakantie in het Zillertal op de officiële website.