Uvex-Contest

Vanaf het begin, hadden de ontwikkelaars van Uvex slechts één doel: de beste goggle ontwikkelen voor het raceskiën. Daarvoor heeft het Uvex Research & Development Team nauw samengewerkt met WK-atleten zoals Max Franz (AUT), Hannes Reichelt (AUT), Victor Muffat-Jeandet (FRA), Eric Frenzel (GER) en Dominik Paris (ITA). Met andere woorden ervaring, ideeën en wensen van de atleten werden direct verwerkt in de productontwikkeling.

“We wilden het best mogelijke systeem van helm en bril creëren” alsdus Renate Hoffmann, Product Manger skibrillen bij Uvex Sport. “Met de nieuwe Uvex Contest hebben we een bril ontwikkeld, die niet alleen de extreme omstandigheden van het Word Cup klassement aan kan, maar ook een nieuwe standaard gezet op gebied van visuele kwaliteit”. 

Een opvallend kenmerk van de Uvex Contest is het ontwerp en het zeer dunne frame design. Dat zorgt voor een extra breed gezichtsveld, naar boven en zijkant. De Uvex Contest is voorzien van oranje gekleurd Uvex lasergold plexi. Dit verbetert het contrast en zichtbaarheid in slechte weersomstandigheden. Het gespoten en gedecentreerde vizier zorgt voor een vervormingsvrij zicht. Een coating met de Uvex supravision® technologie houdt het vizier dampvrij. Een geoptimaliseerd frame zorgt ervoor dat de bril comfortabel op het gezicht aanpast. De goggle sluit perfect aan bij de helm en verhoogt eveneens het draagcomfort. Het resultaat hiervan is een verbeterde aerodynamica

Uvex HLMT 500 Visor

Met de nieuwe 500 HLMT VISOR verhoogt Uvex zijn business voor 17/18. We hebben het nieuwe model getest en waren vooral onder de indruk van de kwaliteit en pasvorm van de helm. Ook het gezichtsveld overtuigt dankzij de goede plaatsing van het vizier op het gezicht. Toch heeft een vizierhelm ook enkele nadelen. Het vizier stoort een beetje en we waren niet 100% overtuigd van het uiterlijk. Liefhebbers van het design en extravagante skiërs zullen zeker de aandacht trekken door het gespiegelde vizier. Door de progressieve vorm van het vizier is de Uvex HLMT 500 eindelijk een stijlvolle helm op de markt en helemaal ongelijk heeft het bedrijf het niet. Voor wie met de gedachte speelt om een vizierhelm aan te schaffen, kan de HLMT 500 interssant zijn.