We gaan daar niet flauw om doen, maar wij zijn reeds geruime tijd fan van de Adidas-goggles. Vele goggles passeerden ondertussen de testbank. De ID2 Pure bleef lange tijd onze favoriet. Tot we Adidas’ nieuwste creatie, de Progressor, in de strijd smeten. Het lot van de ID2 Pure was bezegeld, hij gaat wel nog steeds mee op eender welke skitrip, voortaan echter in de rugzak als reserve.  

Dat ze bij Silhouette, in het Oostenrijkse Linz, weten hoe je een brilletje in elkaar moet knutselen, is een understatement van jewelste. Silhouette is een van de grootste brillenfabrikanten ter wereld en staat synoniem voor pure kwaliteit. Het is dan ook geen toeval dat Adidas op Silhouette beroep doet voor hun gamma aan sportbrillen.

Progressor-lijn

Voor de nieuwe Progressor-lijn werd het onderste uit de kan gehaald. Het frame is erg licht en smal, de lenzen zorgen voor een ongelooflijk breed gezichtsveld. De driedubbele schuimlaag zorgt voor een ongekend comfort en de siliconenband maakt dat je goggle ook netjes op je helm blijft zitten. Comfort en een breed gezichtsveld in alle mogelijke situaties, we kwamen het op dergelijk voortreffelijke manier niet vaak eerder tegen. Het Quick-Shift Lenspod System werkt prima, lenzen wisselen gaat nu echt wel heel snel, zelfs met handschoenen aan. Een Climacool-ventilatie en een anti-fog coating geeft aanslaan geen enkele kans. 

Lenzen

In het hier geteste Progressor Pro Pack zitten twee lenzen. De cilindrisch lens staat synoniem aan een kristalhelder zicht in alle omstandigheden, in het testgeval is dat een Purple Mirror die wat ons betreft het uitstekend. Onze persoonlijke voorkeur gaat echter uit naar de sferische lens (Blue Mirror) die niet enkel de schittering van de sneeuw tegengaat maar ook voor extra contrast zorgt wanneer de lichtomstandigheden niet optimaal zijn. Welke lens je ook kiest, beide zijn van meer dan uitstekende kwaliteit. 

 

De Adidas Progressor Pro biedt je een uitstekend zicht in alle lichtomstandigheden. Een zonnige dag of bewolkt, voortaan maakt het niets meer uit. Dankzij het snelle wisselen van de lenzen en de keuze tussen een sferische en een cilindrische lens hoef je je nooit geen zorgen meer te maken. Het Progressor Pro Pack komt met een hoofdframe, twee lenzen, een beschermcase en een microvezelzakje om goggle en/of extra lens te beschermen. De adviesverkoopprijs is 199 euro.

Verdere info via de site van Adidas Eyewear.