Deze website maakt gebruik van cookies. Klik hier voor meer informatie. Privacybeleid
Ok

De tweede laag - Summit Series L2 Fleecetrui & L3 donsjas

27e februari 2017 | Skiinfo

The North Face - L3 Donsjas - ©The North Face

The North Face - L3 Donsjas

Copyright: The North Face

De tweede laag dient als isolatie en moet je dus kunnen beschermen tegen de koude. Hiervoor wordt er bijna steeds een fleecestof of dons gebruikt. Het voordeel van fleece is dat het vocht doorlaat richting buitenlaag en tegelijkertijd goed isoleert. Fleece komt in verschillende soorten jacks, truien en vesten voor. Kies voor een nauw aansluitend model om de warmte beter vast te houden en er makkelijker nog een derde laag overheen te trekken. Is het echt heel koud, dan kan een donsjack als extra tussenlaag voor de nodige warmte zorgen.

We kleden ons verder aan. De L2-fleecetrui is een technologisch hoogstaand pareltje. De FuseForm van The North Face wordt hier in een PolarTec-fleec gebruikt. Die Fuseform kennen we reeds langer en is een revolutionair productieproces waarbij verschillende zones worden gecreëerd om zo verschillende niveau’s van slijtvastheid te produceren. Het FuseForm-productieproces stelt de maker in staat diverse stofeigenschappen in een kledingstuk te gebruiken zonder daarvoor te snijden en knippen. Dit minimaliseert naden, draden en tapes. Die fleece zou je eigenlijk nooit willen uitdoen. Het gebreid middenvlak op de achterkant en onderarmen zorgen voor een ideale temperatuurcontrole. De zakken zijn lekker diep en warm, het borstzakje ideaal om wat klein spul in op te bergen. De sonisch gelaste naden zijn nergens hinderlijk, het capuchon zorgt voor een hoge mate van comfort en past netjes onder je helm. 

Op de echt koude dagen komt het L3 donsjas boven. Of op minder koude dagen, gewoon als modieus jasje. Of tijdens de après-ski als jasje. Of … het maakt niet zoveel uit, dit is een heel erg mooi donsjasje waarin iedereen graag gezien wordt. De L3 donsjas is bijzonder licht en heel klein opvouwbaar. Het FuseForm-materiaal leidt er hier toe dat de overgangen tussen nylonmateriaal en ripstop onmerkbaar verlopen. De rits zit verborgen achter een tochtflap zodat wind geen enkele kans maakt. Gevuld met 800 gram ganzendons krijg je een en warm volume dat heel compact gemaakt kan worden. Diepe zakken en een warm capuchon maken het plaatje compleet.

L2 Fleecetrui: €220 / L3 Donsjas: €375

Fotogalerij

Alles weergeven

Advertentie

Advertentie

Haal meer uit Skiinfo!

Bekijk de actuele sneeuwhoogte, webcambeelden en weersverwachting van je favoriete skigebied. Speciale acties op verblijf en skipas, zeker even bekijken voor je skivakantie!

Advertentie