Deze website maakt gebruik van cookies. Klik hier voor meer informatie. Privacybeleid
Ok

Weerbericht: veel zon, na het weekend wisselvallig

30e maart 2017 | Skiinfo

Tignes, 26.3.2017 - ©Tignes/Facebook

Tignes, 26.3.2017

Copyright: Tignes/Facebook

Het wintersportseizoen 2016/2017 loopt langzaam maar zeker ten einde. Veel skigebieden gaan hun laatste weken in of draaien niet langer op volle toeren. Wil je zeker zijn dat jouw skigebied nog geopend is, check dan het overzicht van de seizoenseindes in de skigebieden. De lijst wordt bijna dagelijks up-to-date gehouden en is zeker en vast een waardevolle informatiebron. Meer eerst is er natuurlijk nog de paasvakantie. Alle tips voor wie de volgende weken op wintersportvakantie gaat, lees je hier nog eens na.

In ons gedetailleerde wekelijkse weerbericht van 30 maart leer je meer over de huidige situatie in de skigebieden, de sneeuwhoogte en de weersvooruitzichten voor het komende weekend.

Oostenrijk

Geen verse sneeuw de afgelopen dagen voor de Oostenrijkse skigebieden. En de vooruitzichten hebben niet meteen een nieuwe lading in petto. De thermometer gaat de hoogte in wat het sneeuwdek natuurlijk niet ten goede zal komen. Ondanks dat zijn er in Oostenrijk toch nog steeds ruim 100 skigebieden geopend, waaronder alle grote namen. De keuze blijft groot, maar een gebied als Skiwelt Wilder Kaiser Brixental gaat toch de laatste week in.

In de hogergelegen skigebieden tekent zich een andere situatie af. Daar blijft men zeker tot en met Pasen operationeel. In de Arlberg-regio is nog steeds een geode 272 kilometer pistes in prima staat. Ook in Mayrhofen draaien de liften nog een hele tijd. Daar krijg je op een sneeuwdek van 65 centimeter nog 54 geopende pistes. Koploper op gebied van sneeuwval is  de Dachtsein-gletsjer met 320 centimeter, gevolgd door de Kaunertal-gletsjer met 309 centimeter.

Alle sneeuwhoogtes in Oostenrijk lees je hier.

Zwitserland

Net als in Oostenrijk viel er ook in Zwitserland geen verse sneeuw de afgelopen dagen. Kijken we naar de geopende skigebieden, dan merken we nog meer dan tachtig geopende skigebieden, waaronder alle grote en bekende namen. De gletjser in Gstaad blijft met 480 centimeter de meeste sneeuw tellen, goed voor 22 pistekilometers. Ook in Skiarena Andermatt-Sedrun bedraagt de sneeuwhoogte nog meer dan drie meter met tachtig pistekilometers en veel freeride-mogelijkheden. In Verbier zijn op een sneeuwhoogte van 200 centimeter alle pistes geopend. Dat blijft zo tot na Pasen, net als in Crans Montana waar 65 pistekilometers op je wachten met een sneeuwhoogte van 280 centimeter. In het zuidelijke deel van Zwitserland staat overigens een beetje verse sneeuw op het programma volgende week.

Alle sneeuwhoogtes in Zwitserland lees je hier.

Frankrijk

Frankrijk kende op 26 maart nog flink wat sneeuwval. In sommige skigebieden (Bonneval sur Arc, Tignes, Valfréjus, Risoul, ...) viel nog een mooie 70 centimeter verse sneeuw. De algemene sneeuwhoogtes in Frankrijk zijn nog steeds meer dan ordentelijk te noemen en meer dan twintig skigebieden melden nog een sneeuwhoogte van twee meter. De gebieden in de Pyreneën en de Savoie tekenen voor de meeste sneeuw. Koploper blijft overigens Bonneval sur Arc met 290 centimeter sneeuw. De meeste skigebieden blijven nog minstens twee weken volledig operationeel. Courchevel en Alpe d'Huez bijvoorbeeld werken zeker nog tot na Pasen door.

Alle sneeuwhoogtes uit Frankrijk lees je hier.

Italië

Een nieuw zuidfront zorgde voor verse sneeuw in de Italiaanse skigebieden. In het Aosta-dal en in de Piemonte viel nog tot vijftig centimeter sneeuw. Honderd skigebieden zijn nog geopend, maar hou toch de sluitingsdata in de gaten. Veel gebieden gaan hun laatste week in. 

Koploper in sneeuwhoogte is San Domenico di Varzo in de Piemonte met 310 centimeter sneeuw, gevolgd door Cervinia-Breuil in de Aosta met 240 centimeter. Daar blijven de liften geopend tot eind april. Net als Kronplatz bijvoorbeeld waar bij een sneeuwhoogte van 55 centimeter nog 90% van de pistes geopend zijn.

Alle sneeuwhoogtes uit Italië lees je hier.

Fotogalerij

Alles weergeven

Weersverwachting

Na een heldere nacht volgt een aantal zeer zonnige en milde dagen in de Alpen. Enkel aan de buitenste rand van de oostelijke Alpen is een kleine storing, die voor een beetje neerslag kan zorgen, actief. Vrijdag steekt een föhn de kop op waardoor het warm wordt en er in de zuidelijke Alpen meer bewolking verschijnt. In de nacht van zaterdag op zondag wordt het in de westelijke Alpen bewolkt en nat, maar de temperatuur ligt zo hoog dat het waarschijnlijk enkel boven de 2000 meter zal sneeuwen. Vanaf zaterdag en al zeker tot dinsdag blijft het bewolkt en nat. De sneeuwgrens ligt echter behoorlijk hoog dat enkel de hogergelegen skigebieden van verse sneeuw zullen genieten.

Alle skigebieden met een exacte voorspelling vind je hier: Oostenrijk, Zwitserland, Frankrijk, Italië.

 

Indrukken vanop de sociale media

Stubai-gletsjer, 29.03.

Zillertal Arena, 29.03.

Hintertux-gletsjer, 28.03.

Lech Zürs am Arlberg, 28.03.

 

Advertentie

Advertentie

Haal meer uit Skiinfo!

Bekijk de actuele sneeuwhoogte, webcambeelden en weersverwachting van je favoriete skigebied. Speciale acties op verblijf en skipas, zeker even bekijken voor je skivakantie!

Advertentie