Dutch/Belgium

Skigebieden Limburg

Limburg is een veelzijdige provincie met een uitstekende toeristische voorzieningen. Het vriendelijk heuvellandschap van Zuid-Limburg, met de Vaalserberg (322 meter) als het hoogste punt van Nederland, de groene en waterrijke Maasvallei in Midden-Limburg, het Peelgebied en de uitgestrekte bos- en heidegebieden in Noord-Limburg vormen een in Nederland unieke combinatie van grote landschappelijke afwisseling.

Valkenburg aan de Geul met zijn talrijke mergelgrotten en zijn kleinschalig berglanddécor is het oudste toeristenstadje van Nederland. De Maas en haar zijrivieren bieden in de hele provincie talrijke watersportmogelijkheden. Ook een gevarieerd aanbod van tien golfcourses en een tweetal thermaalbaden (Valkenburg en Arcen) behoren tot de toeristische voorzieningen die Limburg te bieden heeft.

En natuurlijk de Limburgse gastronomie. Typische streekgerechten en haute cuisine gaan hier hand in hand. Dat vindt men in vele variëteiten terug op de menukaart van de restaurants. Zelfs kan men er een glas echte Limburgse wijn drinken, bijvoorbeeld afkomstig van de hellingen van de Maastrichtse St.Pietersberg.

In Zuid Limburg ligt SnowWorld Landgraaf, ´s werelds grootste overdekte skigebied. Wintersporters uit Nederland, België en Duitsland weten al jaren de weg naar deze skihal (gebouwd op een steenberg van een steenkoolmijn) te vinden. Het complex telt 5 pistes, café´s, restaurants en sinds 2008 ook een 4-sterren hotel. In de zomermaanden is het complex eveneens trainingscentrum van internationale ski- en snowboardteams.

Plan uw vakantie in Nederlands Limburg met behulp van sneeuwberichten, webcams, evenementenkalender, sneeuwcondities, vakantiehuizen en weersverwachting van Skiinfo.

0
Skigebieden met meer dan 20 cm sneeuwval in de laatste 24 uur

De beste hotels in Limburg

* Prices above are provided by partners for one room, double occupancy and do not include all taxes and fees. Please see our partners for full details.