Van op maat gemaakte skilessen tot een groot kindergebied vol thema-avonturen - in Serfaus-Fiss-Ladis komt skiën met het hele gezin op de eerste plaats. De Skischule Serfaus biedt skilessen in het Nederlands gegeven door pedagogisch geschoold personeel. Het "zachte geboorte" programma is speciaal ontwikkeld om kleine kinderen (vanaf drie jaar) in groepsverband spelenderwijs de basics van het skiën bij te brengen. Meer informatie

De "Kinderschneealm" telt in totaal 45.000m² en is een waar paradijs voor jonge wintersporters. Je vindt er een aantal speels aangeklede themapistes, zoals het Murmlipark, een licht glooiende oefenweide van 10.000m² bedoeld voor skiënde peuters. Naast twee tovertapijten, een draaimolen en een iglo kunnen de kleintjes zich hier vermaken met levensgrote houten dierfiguren (koeien, schapen, etc.) om op te klimmen of tussendoor te slalommen. Het park is vernoemd naar de mascotte van het skigebied. Het "Murmlitrail" in de buurt van de Gampen stoeltjeslift is een fantasievolle ontdekkingsreis die helemaal in het teken van deze goedgemutste marmot staat.

Ook de berenpiste (een familieafdaling met verschillende "berenobstakels") en het "Dinowald" (met levensgrote dinosauriërs), het iglodorp (met een spannend sneeuwdoolhof) evenals de Höhlenwelt in Fiss en Berta's Indianenland (inclusief tipi en totempaal) bieden kinderen de gelegenheid op ontdekkingsreis te gaan en daarbij van allerlei spannends te beleven.

Kleine stunters kunnen zich ondertussen vermaken in Berta's funpark voor kids met jumps, boxen en een buckelpiste. Verdere mogelijkheden voor een adrenalinekick bieden de snowtubebaan en het sneeuwscooterparcours in het family park. Meer informatie

Ook aan extra voorzieningen is in Serfaus gedacht. Berta's Kindergarten en de Murmlikrippe zijn twee kinderdagverblijven voor kinderen vanaf drie maanden tot vijf jaar. Tevens is er Berta's Kinderplanet, een restaurant speciaal voor kinderen die bij de skischool les volgen, en restaurant Sonnenburg speciaal voor gezinnen.