Laax, in het Zwiterse kanton Graubünden, staat met name als freestyleparadijs bekend. Voor jongere skiërs die willen kennismaken met of zich willen toespitsen op het ruigere werk is dit de place to be. De Freestyle Academy biedt professionele begeleiding. Tijdens het gehele winterseizoen vinden hier wekelijkse indoor trainingsessies plaats voor stunters tussen de 6 en de 16 jaar.

Freestylers in deze leeftijdscategorie op gevorderd niveau kunnen er op zaterdag een hele dag in de open lucht op uit, onder begeleiding van skileraren om hen verder op weg te helpen. Deze sessies duren van kwart voor negen 's morgens tot half vier 's middags. Toestemming van de ouders is een vereiste voor deelname aan de activiteiten van de Freestyle Academy.

Naast actie en adrenaline biedt Laax skiënde ouders ook de mogelijkheid hun kroost op een speelse wijze de eerste stappen in de wintersport te laten zetten. Dat kan in het sprookjesachtige Schneewunderland, het rijk van de tovenaar Ami Sabi. In deze aparte skischool gaat het leren skiën samen met het zingen van liedjes, verhalen voorgelezen krijgen en meer leren over de plaatselijke flora en fauna. Rond het kampvuur vertelt Ami Sabi over zijn vrienden Schembrina, Um Selvadi, Crapun en Camutscha. Elke van deze vier personages heeft binnen het Schneewunderland een eigen gebied dat in het teken staat van bepaalde skitechnieken en -oefeningen. Op deze manier krijgt de eerste sneeuwpret helemaal een magisch tintje.

Er zijn in totaal drie Schneewunderlanden: aan de dalstations van Flims, Laax en Falera. In Flims en Laax is tevens kinderopvang beschikbaar. Hier alvast een impressie:

(Met dank aan LAAXVideos via Youtube)

De Zwiterse Toeristische dienst heeft Laax voor zijn bijzondere gezinsvriendelijkheid met de "gezinnen welkom" kwaliteitszegel beloond.