Het Franse Saint-Lary biedt de knusse atmosfeer van een echt Pyreneeëndorp. Als extra kindvriendelijk skigebied mocht Saint-Lary de "Famille Plus Montagne" zegel in ontvangst nemen. Het skigebied beschikt over 100 pistekilometers in een schitterende natuuromgeving, onderverdeeld in drie verschillende gebieden. Voor skiënde gezinnen is voornamelijk Saint Lary 1700 (Plat d'Adet) interessant. Hier vind je een funpark speciaal voor kinderen (6-12 jaar) met obstakels, een buckelpiste, halfpipe, tovertapijt en gezelschap van koddige cartoondieren. Voor continu toezicht wordt gezorgd, zodat je je kids hier met een veilig gevoel te werk kunt laten gaan.

Jonge skiërs in de dop wedijveren tijdens de skilessen in de sneeuwtuin in Saint-Lary 1700 bij de Club Pioupiou skischool om de wekelijkse Pioupiou award voor de beste skiprestatie. 

Ook tussen het pisteplezier door zijn er voor de kleintjes allerlei leuke activiteiten beschikbaar. In Saint-Lary 1700 vind je tevens een bobsleebaan. In het dorp kunnen jong en oud zich uitleven op de bungee trampoline. Ook zijn op verschillende plekken in het dorp speeltuinen te vinden. Ook schaatsen of het maken van een sneeuwschoenwandeling (met gids) behoren tot de opties.

Liever voor de afwisseling eens een binnenmiddagje? In het berenmuseum kom je meer te weten over een dier dat in de omgeving veel voorkomt. In de thermen kun je lekker dobberen in het gezonde zwavelwater dat je in deze regio aantreft. De plaatselijk bibliotheek beschikt over meer dan genoeg leesvoor (inclusief strips), en bij de bioscoop krijgen kinderen onder de tien jaar korting.

Als je als ouder zin hebt in een uitdaging, dan kun je je kind ondertussen aan een van de kinderdagverblijven toevertrouwen om zelf eens een kijkje op de rode en zwarte pistes van Saint-Lary 1900 en 2400 te gaan nemen.