Het skigebied Les Arcs in het Tarentaisedal bestaat uit vier dorpen: van het rustige Arc 1600 tot het drukkere Arc 1800 en Arc 1950, met uitgebreide apres ski mogelijkheden, en Arc 2000 voor skiërs die maximaal van de uitdagingen van de Aiguille Rouge willen genieten. Ook Les Arcs mag met de Franse "Famille Plus Montagne" zegel pronken, onder andere omdat ze gezinnen telkens weer met aanlokkelijke arrangementen tegemoet komen.

Ook uit het uitgebreide kinderopvang aanbod blijkt dat Les Arcs er graag voor wil zorgen dat bezoekers al op zo jong mogelijke leeftijd aan wintersport verknocht raken. De verschillende kinderdagverblijven bieden ieder een dagprogramma waarbij skilessen gecombineerd worden met andere leuke binnen- en buitenactiviteiten. In het Arc 1800 gebied vind je de Club Mini ESF, waar skilessen worden aangeboden voor kinderen van 3-4 en 5-8 jaar oud. De lessen vinden plaats in het ESF kinderskigebied, dat beschikt over tovertapijten, sleepliften en een draaimolen. Kinderen hebben de mogelijkheid skitests af te leggen tot het "première étoile" (eerste ster) niveau.

Naast de oefenweide is ook de "Piste Milka" in Arc 1800 een leuke plek om samen met je kinderen te skiën. Op deze leuke skiroute met dierfiguren en informatieborden kun je meer te weten komen over de plant- en diersoorten die je in de bergen aantreft.

Een aanrader voor durfals is de bloedstollende Rodeo Park bobsleebaan aan de top van de Col de la Chal. Daarnaast bieden onder andere twee schaatsbanen, sneeuwschoenroutes en een sneeuwscooterparcours andere winterpret-mogelijkheden. In maart vindt in Les Arcs jaarlijks de GMX, oftewel Gavaggio Monster Cross plaats. Dit is een speciaal skitoernooi voor junioren. Zijn jouw kids net als jij echt fanatiek als het om skiën gaat, dan is dat wellicht een goede gelegenheid relatief laat in het seizoen nog een zeer spannende wintersportvakantie te beleven.

(Met dank aan lesarcstv via Youtube)