Montafon, in Vorarlberg, is een aangenaam rustige en prijsvriendelijke wintersportbestemming. Dat geldt met name ook voor skiënde gezinnen  niet alleen skiën kleine kinderen tot zes jaar hier gratis (zoals in veel skigebieden het geval is), maar in een aantal van de hotels en vakantieappartementen in het dorp kunnen kinderen gratis bij hun ouders op de kamer overnachten.

Montafon beschikt over meer dan 100 blauwe pistekilometers  fijn voor gezinnen. Voor kleine speurneuzen is door het gehele skigebied een speurtocht uitgestippeld die in het teken staat van het vriendelijke spook "Graaf Hugo". Er zijn een aantal speciale kindergebieden, waaronder "Noviland", met een leuke kinderdisco. Ouders die even op adem willen komen, kunnen bij het Grüneck berg station (Golm) gebruik maken van een uur lang gratis kinderopvang.

Voor de afwisseling zijn er meerdere mogelijkheden voor avontuurlijke dagtrips, bijvoorbeeld de "kinderskissafari" op de Golm, waarbij kinderen er onder begeleiding van een skileraar eens zonder ouderlijk toezicht op uitkunnen voor een skitocht door de tiefschnee met verhalen en puzzelopdrachten en een gezellige barbecue tussen de middag. De Waldschule Silbertal biedt ondertussen sneeuwschoenwandelingen met begeleiding waarbij je meer te weten kan komen over de natuurlijke omgeving. Wie houdt van een uitdaging, kan zich bij de Toeristische dienst van Gaschurn en Partenen aanmelden voor een dagje gezellig samen geocachen.

Of het nou gaat om sneeuwscooteren, ijshockeyen, rodelen ('s nachts verlicht, of voor een extra adrenalinekick in de "Alpine-Coaster", die tussen een rodelbaan en een achtbaan in zit) of stunten in het funpark ook voor jonge skiërs met lef en zin in actie biedt Montafon voldoende afwisseling. De kinderboerderij in Tschagguns is leuk voor kleinere kinderen.