Het Duitse Sauerland biedt een aantal klein-maar-fijne skigebieden op een steenworp afstand van ons kikkerlandje: maar ongeveer vier uur rijden vanaf Utrecht of Antwerpen. Winterberg is met 46 pistekilometers het grootste skigebied binnen de aaneengesloten Wintersport Arena, en liftpassen vanaf drie dagen gelden ook voor alle andere skigebieden die hiertoe behoren. Dankzij de sneeuwkanonnen is de 842 meter hoge Kahler Asten, de berg waarom het in dit skigebied draait, het hele winterseizoen door sneeuwzeker. Glooiende blauwe pistes en niet al te veel drukte maken Winterberg een ontspannen basis om er met het hele gezin in de sneeuw op uit te gaan.

Winterberg biedt drie overzichtelijke oefengebieden voor kinderen, die stuk voor stuk over transportbanden beschikken om de kids veilig naar de top van de berg te brengen. Aan de oefenweide op de Herrloh zit een kinderland van 10.000 vierkante meter vast, compleet met vrolijke gekleurde figuren, een tipi en verschillende uitdagende skiroutes. Ook de twee rodelbanen van het skigebied, op de Herrloh en de Bremberg, zijn leuk voor kinderen. In het wintersportmuseum kun je meer te weten komen over de geschiedenis van de wintersport.

Drie skischolen bieden lessen in het Nederlands aan en bieden naast alpineski- en snowboardlessen ook speciale sessies om te leren carven. Ook de kleintjes hoeven hier op het gebied van techniek dus zeker niet achter te blijven.

Sleeën kun je in Winterberg natuurlijk ook. Op woensdag, vrijdag en zaterdag kun je vanaf half zeven 's avonds knus bij kunstlicht skiën. 's Avonds met zijn alleen aanschuiven in een van de leuke skihutten van Winterberg is een leuke manier om de dag af te sluiten. De restaurants zijn ingericht op gezinnen: veel van de plaatselijke eetgelegenheiden hebben kinderporties op hun menu staan.