Het heeft opnieuw gesneeuwd, en in sommige delen van de Alpen nog niet zo'n klein beetje. In de hogergelegen gebieden en op vele gletsjers vielen dikke pakken sneeuw. De lagergelegen gebieden blijven vooralsnog groen.

Italië en Frankrijk:

Val Senales, Cervinia, Adamello, Serre Chevalier, Montgenèvre, Tignes, La Norma, ... allen meldden ze pakken verse sneeuw. De eerste dump voor de zuidalpen was meteen prijs. En volgende week komt er maar weinig verandering in dat weerspatroon. Vanaf zondag wordt er opnieuw sneeuw voorspeld voor de westelijke en zuidelijke Alpen. Boven 2000 meter zou daar tot woensdag dagelijks sneeuw kunnen vallen.

Oostenrijk:

In Oostenrijk verheugde een aantal skigebieden zich op een laagje verse, maar de meeste delen blijven gespaard. Geen sneeuw in de dalen, maar een aantal reeds geopende gebieden kon zich toch verheugen op een verse laagje poeder. Op de Hintertux-gletsjer werd 25 centimeter verse sneeuw gemeld. Dat brengt het totaal op 185 centimeter voor tien geopende pistes. Hetzelfde verhaal voor Pitztal en Obergurgl-Hochgurl. Dat laatste opent pas 13 november, maar kan nu reeds op enthousiast vooruitkijken. Sölden, Stubai, Kitzstein, de Kaunertal-gletsjer, ... het blijft even afwachten of de liften in werking gesteld zullen worden. Als dat het geval is, kan je echter zeker zijn van een voldoende laag sneeuw. De volgende week blijft het een paar graden te warm in Oostenrijk en wordt er geen significante verse sneeuw verwacht.

Zwitserland

Met 55 centimeter verse sneeuw was Diavolezza de Zwitserse koploper deze week. Maar ook Saas Fee en Davos-Klosters kregen hun portie vers te verwerken. Naast Saas Fee en Diavolezza openen steeds meer skigebieden de deuren. Zermatt, Gstaad, Engelberg-Titlis, ... nog niet alle liften zijn overal werkzaam, maar de sneeuw is er alvast

Een overzicht van alle geopende skigebieden vind je hier.