Dutch/Belgium

Met het gezin naar Zwitserland

undefined
Copyright: My Switzerland

Met het gezin op skivakantie gaan, is vaak een dure onderneming. Gelukkig hebben de meeste skigebieden dat ook begrepen en bieden ze vaak interessante, gezinsformules aan. Dat is ook het geval in Zwitserland. Wij selecteren een aantal leuke en budgetvriendelijke gezinsformules.

Vele Zwitserse bestemmingen zijn daarenboven autovrij of autoluw en dragen het label "Gezinnen welkom". Ook andere Zwitserse wintersportplaatsen en vakantieaanbieders organiseren kindvriendelijke acties.

Heerlijk genieten van sneeuw met de hele familie.  - © TMR

Heerlijk genieten van sneeuw met de hele familie.

Copyright: TMR

Reka-vakantiedorp

Het splinternieuwe Reka-vakantiedorp ligt aan de rand van het traditionele Walliser bergdorp Blatten, vlakbij de gondel- en kabinebaan naar het hooggelegen skigebied van Blatten-Belalp. Er zijn vijftig vakantiewoningen, een overdekt zwembad en vele faciliteiten voor (jonge) kinderen. Het vakantiepark voorziet nagenoeg volledig in eigen energiebehoefte dankzij duurzame maatregelen zoals een warmtepomp en zonnepanelen. Het vakantiegebied heeft sneeuwsport- en zomerattracties tot 3000 meter hoogte. In de buurt bevindt zich het vrijetijdspark Hexenkessel, met een speelplaats, een ondiep meertje, een minigolf en een touwpark. Kinderopvang en een gratis huurservice voor baby-artikelen hoort tot het pakket.

Belalp - Blatten - Naters  - © My Switzerland

Belalp - Blatten - Naters

Copyright: My Switzerland
 

GoKids Family Club

De regio Alpes Vaudoises (Waadtländer Alpen) biedt de GoKids Family Club aan. Dit programma speciaal voor families is het hele jaar geldig. Dit modern communicatiemiddel voor gezinnen omvat onder meer gratis overnachting en skihuur voor kinderen tot negen jaar en voordeeltips voor leuke familietrips. Het lidmaatschap is gratis en biedt toegang tot nieuwe aanbiedingen en tips om een onvergetelijke vakantie in de regio door te brengen. Met deze nieuwe club onderscheiden de vakantieoorden van de Walliser Alpen zich met hun goed voorziene gezinsaanbod – met name dankzij de aanbieding «Gratis tot 9 jaar». De resorts Villars-Gryon en Les Diablerets beschikken bovendien reeds over het kwaliteitslabel «Gezinnen welkom». Om hiervan te kunnen genieten, volstaat het om je in te schrijven via de website gokids.ch of via de smartphone-app.

Gratis skiles tot 17 jaar

Arosa richt zich op de ontwikkeling van de aankomende wintersporter en herhaalt dit winterseizoen hun aanbod gratis ski- en snowboardlessen tot en met 17 jaar. Dit is niet alleen prettig voor de portemonnee, de actie bevordert ook het skiniveau van de kinderen en de veiligheid op de pistes. Het aanbod geldt voor alle boekingen van twee of meer overnachtingen bij twintig hotels en vijftig appartement-aanbieders.

Arosa1

Arosa1

De skigebieden Arosa en Lenzerheide zijn officieel samengevoegd voor in totaal 225 km skiplezier  - © Arosa Lenzerheide

De skigebieden Arosa en Lenzerheide zijn officieel samengevoegd voor in totaal 225 km skiplezier

Copyright: Arosa Lenzerheide

Gevarieerde pistepracht in Arosa Lenzerheide  - © Arosa Lenzerheide

Gevarieerde pistepracht in Arosa Lenzerheide

Copyright: Arosa Lenzerheide

Jonge ouders

Anniviers heeft een speciaal aanbod voor jonge ouders die willen genieten van het skiën én van hun baby. Het omvat zeven nachten in een appartement of hotel, een vijfdaagse skipas en een vijfdaagse wandelpas. De ski-en wandelpas kunnen doorgegeven worden van de ene naar de andere ouder. 

Ook Davos Klosters Mountains biedt samen met exploitanten van vakantiehuisjes voordelige gezinsarrangementen voor de sportvakantie 2015. Zeven overnachtingen in een vakantiehuisje incl. 7-daagse liftpas voor het hele gezin kunnen aan voordelige tarieven geboekt worden.

Anniviers heeft een speciaal aanbod voor jonge ouders die willen genieten van het skiën én van hun kinderen.  - © Val d'Anniviers Valais

Anniviers heeft een speciaal aanbod voor jonge ouders die willen genieten van het skiën én van hun kinderen.

Copyright: Val d'Anniviers Valais

Anniviers heeft een speciaal aanbod voor jonge ouders die willen genieten van het skiën én van hun kinderen.  - © Val d'Anniviers Valais

Anniviers heeft een speciaal aanbod voor jonge ouders die willen genieten van het skiën én van hun kinderen.

Copyright: Val d'Anniviers Valais

Op stap met Lucky Luke

Lucky Luke heeft voortaan zijn wandeling in Ovronnaz. Tijdens de avondwandeling ‘Lucky Luke in the Dark’ krijgen alle deelnemers een fakkel en zijn er opdrachten voorzien voor de kinderen. Onderweg maak je een tussenstop in vijf ‘saloons’ waar je verwend wordt met streekproducten.

Advertentie

Advertentie

Advertentie

Haal meer uit Skiinfo!

Bekijk de actuele sneeuwhoogte, webcambeelden en weersverwachting van je favoriete skigebied. Speciale acties op verblijf en skipas, zeker even bekijken voor je skivakantie!