Het gebeurt niet zo vaak dat we een nieuwsbericht kunnen schrijven over sneeuw in België, maar momenteel is dat wel het geval. Er ligt sneeuw in De Hoge Venen.

De Hoge Venen in België worden begrensd door Eupen in het noorden, Monschau in het oosten, Malmédy in het zuiden en Spa in het westen. Het grootste deel ligt in de Oostkantons en is met net geen 700 meter meteen ook goed voor de hoogste toppen - Signal de Botrange (694 m.) en Baraque de Fraiture (651 m.) van van het land. Typisch voor het gebied is veel neerslag en laat dat nu net dit weekend garant staan voor sneeuw. 

Gisteren, 14 december, was een prachtige dag met zonneschijn over de verse sneeuw. Wandelaars, kinderen, rodelpret, sneeuwpoppen maken, ... de Hoge Venen waren een mooie en toeristische trekpleister. 

De skicentra zijn momenteel volop in de weer om de eerste skiërs te ontvangen. Met tien tot vijftien centimeter ontbreekt het eigenlijk nog net aan een beetje sneeuw om echt te skiën, maar de vooruitzichten beloven extra neerslag vandaag. 

Vooraleer je overenthousiast je ski's en snowboard in de auto smijt en richting Oostkantons trekt, is het toch raadzaam even de actuele stand van zaken en al dan niet geopende pistes te raadplegen. Op www.winter-ostbelgien.be krijg je alle actuele informatie en kan je een aantal webcams bekijken.

Maar ook zonder sneeuw is er voldoende te beleven in de Oostkantons. De natuur is schitterend. Combineer een wandeling met een gezellige kerstmarkt of laat je culinair verwennen in een van de vele overheerlijke restaurants met regionale specialiteiten.