Duurzaam transportgemak voor wintersporters.

Vanaf 15 december kunnen wintersporters van het Franse skioord Serre Chevalier gebruik maken van electrische auto’s om zich te verplaatsen in het dorp. Daarvoor staan dertig zogenaamde Twizy’s klaar in het kader van carsharing. En om het te gebruiken scan je simpelweg je skipas of - voor niet-skiërs - de I-Moovbadge.

Ecologische oplossing 
Met de inzet van deze electrische auto’s streeft Serre Chevalier naar stiller, veiliger en schoner vervoer in de vallei. Het kleine formaat van de auto’s maakt rijden door de kleine straatjes van de authentieke dorpen ook een stuk makkelijker. Voorzien van winterbanden en getooid met een skirek is de Twizy onder alle omstandigheden bruikbaar. Bestuurders dienen uiteraard wel in het bezit te zijn van een rijbewijs en er geldt een minimumleeftijd van twintig jaar. De Twizy’s zijn de hele winter dagelijks beschikbaar van 8 tot 23 uur.

Skioord met authentiek karakter
Serre Chevalier is de verzamelnaam voor maar liefst dertien dorpen, grofweg verdeeld in vier wijken: Briançon, Chantemerle, Villeneuve la Salle en Monêtier les Bains. Zij staan symbool voor de eeuwenoude historie van deze streek, die teruggaat tot de tijd van de Romeinen. Met 250 kilometer aan pistes behoort Serre Chevalier tot de top van de grote skigebieden in Europa. Het is gelegen in de zuidelijke Franse Alpen, op ruim 100 km van Grenoble of 90 km van Turijn.

 

Meer info op www.serre-chevalier.com.