14 februari staat in het teken van de geliefden. En wat is er mooier dan Valentijn in de sneeuw te vieren. We geven je alvast negen mogeliijkheden om samen met je geliefde een heerlijk romantische tijd te beleven. Of misschien wel de liefde van je leven te vinden.


‘Singles Week’ in Brides-les-Bains

Nieuwe vrienden ontmoeten en je gezamenlijke passie voor skiën delen, dat is wat de 'Singles Week' in Brides-les-Bains nastreeft. Vrijgezellen staan een hele week in de kijker in Brides-les-Bains: de Singles Week vindt plaats van 7 tot 14 februari 2015. Een week voor St-Valentijn is dit een gedroomde gelegenheid om een partner te vinden en niet alleen te zijn op 14 februari.

Op het programma: kortingen op kamers, ‘single’-tafels in de restaurants van het skistation, een openingsavond ‘Brisez la Glace’ om ‘het ijs te breken’ en zo mensen te leren kennen en de ‘Tournez Cabine’-dagen waarbij ‘s morgens aan het vertrekpunt van de kabelbaan van l’Olympe, kleine groepjes worden gevormd om samen de fabelachtige pistes van Les Trois Vallées te ontdekken. Vrijgezel en liefhebber van ski en spa? Dan is de 'Singles Week' iets voor jou.

www.brides-les-bains.com

I Love Mont Chéry

Een aperitiefje aan de kabelbaan van Mont Chéry? Kan het nog romantischer? In Les Gets beleef je een uniek en origineel hoogtepunt. Tijdens het aperitief heb je een indrukwekkend zicht op de het dorp in de nacht en verschillende animaties die aan verliefde koppeltjes zijn gewijd. De lift is bovendien bijzonder mooi en romantisch aangekeleed. Een heerlijk verliefd aperitief.

Zaterdag 14 februari van 18u30 tot 20u30, €35 per persoon.

http://www.lesgets.com/i-love-mont-chery-103412.html

Cro in Ski Amadé

Waarschuwing vooraf: zorg dat je geliefde fan is vooraleer je je je overgeeft aan een concert van Cro. Het is namelijk niet meteen zeemzoete, romantische muziek om elkaar diep in de ogen te kijken en handjes vast te houden. In Ski Amadé staat op 14 februari een concert van Cro, het mysterie met pandamasker, geprogrammeerd. Zijn debuutalbum 'Roap' veroverde de Oostenrijkse en Duitse charts en met opvolger 'Echo' werden de grootste concerten in Europa aangedaan. Tickets kosten 45 euro, maar er zijn eveneens VIP-arrangementen met uitgebreid buffet en arrangementen met overnachtingen en skipas beschikbaar.

http://www.skiamade.com/de/winter/aktiv-erleben/events/konzert+der+sonderklasse_e503744

Culinaire avondtocht

De gletsjer van Les Diablerets en de Miroir de l'Argentine, één van de moeilijkste kilmwanden van Zwitserland, houden trots de wacht over Refuge de Solalex. De berghut is bereikbaar te voet, op sneeuwschoenen of met de sneeuwscooter. De hete Vacherin Mont d’Or die er geserveerd wordt, is de beste kaas uit de oven uit de wijde omtrek. Een keuze uit 72 regionale cru’s maken deze culinaire avondtocht helemaal af. 

http://www.refugesolalex.ch

Picknick-fondue in Gstaad

Een picknick fondue in Gstaad. Het kan, zelfs in de winter. Bestel je fondue-knapzak aan de vooravond van je wandeling bij één van de deelnemende kaasmakerijen. De rugzak, in retrostijl, bevat al wat nodig is voor een fondue in de berghutten onderweg: een fondueset ('caquelon' en verwarmtoestel), kaas- en kruidenmix, brood, bestek en een wandelkaart. 

http://www.gstaad.ch/en/enjoyment/restaurants/fondueland-gstaad.htm

Wellness met bubbels

Van de piste af en meteen het bad in. Nergens ontspant het zo goed als in het heerlijke warme water van Leukerbad, het grootste thermendorp in de Alpen. Je kunt er zelfs een champagne-ontbijt bestellen in de thermale baden. Het ontbijt wordt geserveerd op drijvende houten planken.

Heavenly

Enkel en alleen voor de naam zou je op Valentijnsdag eigenlijk reeds richting Heavenly moeten. Heavenly Mountain Resort is een skigebied aan Lake Tahoe, Californië USA. Akkoord, je bent wel even onderweg en kan maar beter nu meteen je tickets boeken, maar je krijgt er dan ook wat voor in de plaats. Ski, chocolaatjes, massage, romantiek, ... En wat meer is, 16 februari is het President's Day in de Verenigde Staten. Voor 155 $ per persoon per nacht boek je een Epic Heavenly Ski Trip en logeer je in een super knappe lodge, twee dagen liftpasjes inbegrepen.

http://www.skiheavenly.com/

Skidôme

Speciaal voor Valentijn heeft Skidôme een romantische actie opgezet. Geniet samen met je date in de sneeuw en warm je na afloop op in de horeca met een heerlijke warme apfelstrüdel en een drankje. Het Valentijnsarrangement omvat een twee uurpas, apfelstrüdel en een drankje. Je betaalt hiervoor €49,50 in plaats van €69,90 voor twee personen!

Deze actie loopt van 9 tot 15 februari, in Ruchpen en Terneuzen.

http://www.skidome.nl/nl/acties/valentijnactie

Snowworld

Van 11 tot 15 februari staat SnowWorld in he teken van de liefde. Een arrangement met twee uur skipas, een kaas-, vlees- of visfondue en een chocoladefontein als dessert zorgen voor een sportieve en heerlijke verliefde uitstap. Voor €34,95 per persoon, exclusief skipas (€24,95 per persoon) kan je in SnowWorld terecht. 

En waarom zou je er niet meteen een romantische overnachting aankoppelen. Overnachten in een comfort room, een luxe ontbijtbuffet, twee uur skipas, fondue naar keuze en een chocoladefontein als dessert wordt je aangeboden voor €79,95 per persoon.

http://www.snowworld.com/nl/Valentijnsarrangement