Mooi stadje, beetje mondain, onvoorstelbare freeride-mogelijkheden. Als wij Courmayeur in drie termen samenvatten, zou het ongeveer zo iets zijn. Courmayeur ligt aan de Italiaanse zijde van de Mont Blanc - hier Monte Bianco - en biedt minstens evenveel en knap terrein als de legendarische Franse buur. Een groot verschil is er echter wel, het is er een pak rustiger. Is de poederstress te snijden in Chamonix, dan rij je in Courmayeur in alle rust de mooiste lijnen. Daar zou wel eens verandering in kunnen komen. De nieuwe gondel die je naar Punta Hellbronner brengt is bijna klaar. Nu raak je ook op Punta Hellbronner, maar het gaat allemaal net iets moeizamer. Ben je eenmaal op Punta Hellbronner, dan opent zich een wonderlijke wereld van gletsjers, maagdelijke hellingen, indrukwekkend gebergte, … Een gids is hier echt geen overbodige luxe. Van Punta Hellbronner daal je via de Toula-gletsjer af richting Courmayeur of via de befaamde Vallée Blanche, richting Chamonix. De mogelijkheden zijn eindeloos en onbegrensd. Naast de gletsjerwereld van Punta Hellbronner zijn er nog Cresta d'Arp en Cresta Youla. De lift naar Arp kan je wat tijd kosten, maar de beloning is er dan ook naar. Namen van routes: de bossen rond Mont Frety, het speelterrein in Val Veny en op en rond Col Checrouit, Arp Vieille, de afdaling van Cresta d'Arp naar Dolonne of La Balme. Heb je daarmee nog niet voldoende, dan staat er nog steeds een helicopter je op te wachten.

Courmayeur biedt erg lekkere resto's en pizzeria's. De Aosta-vallei is befaamd voor kazen, wijnen en charcuterie. Lunch op de piste neem je in Maison Vielle, aperitieven doe je in bar Roma in Courmayeur. Regel een snowscooter en ga 's avonds eten op de pistes in Ristorante Zerrota. Nog energie over? Dineren en/of dansen doe je in Shatush in Entréves.

Skigebied: Courmayeur

http://www.skiinfo.nl/aostadal/courmayeur/skigebied.html

Toeristische informatie

http://www.courmayeur-montblanc.com

Reis

Courmayeur is net een beetje verder dan Chamonix. Mont Blanc tunnel door en zodra je uit de tunnel komt, ben je reeds in Courmayeur. Het eerste dorpje uit de tunnel is Entrèves, daar vind je vaak goedkoper logies dan in het drukkere Courmayeur. Vliegen doe je op Genève.