Montafon is een uitstekend skigebied waar elk niveau van skiër of snowboarder zich uitstekend kan vermaken. Zin in een feestje achteraf? Ook dan zit je in Montafon gebeiteld.

Siegfried ging voor ons op ontdekking. Dit is zijn verhaal.

Deze zomer kreeg ik op een afterwork-drink de vraag om een skiweekend te organiseren met een aantal collega’s. Nu dit is op zich wel een kolfje naar mijn hand. Het skigebied lag ook vrij vlug vast: Montafon. Ideaal voor een korte trip, niet ver rijden en niet  ver weg van de autosnelweg.

Opwarmen in Golm.

Ons groepje is gemengd qua kunnen van absolute beginners tot een aantal  die minstens eenmaal per jaar de latten aanbinden. We besluiten dus de eerste dag om naar Golm af te zakken. Golm is een klein gebiedje  dat tot de regio Montafon behoort. Het is een echt familiegebied. Perfect wat we nodig hadden voor een eerste dag inskiën. We verdelen ons wat qua niveau en gaan het gebied verkennen. Iets wat ik enorm leuk vind aan dergelijke gebieden is dat je elkaar regelmatig wel eens kruist op de piste.  Er zijn een aantal rode en blauwe pistes en 1 zwarte. De zwarte wordt door gebied geclaimd één van de steilste in Oostenrijk te zijn maar deze was spijtig genoeg gesloten toen wij er waren. Dit zal dus voor een volgende keer zijn. De blauwe en rode pistes zijn mooie boulevards waar je regelmatig het gas kan opendraaien. De dag afsluiten kan je altijd bij de schrimbar onder aan het dal maar verwacht geen al te uitbundige toestanden hier, familiegebied weet je…

The real work: SIlvretta Montafon.

De volgende 2 dagen van onze 3-daagse trip besluiten we door te brengen in Silvretta Montafon. Dit is eigenlijk het hoofdgebied. Dit bestaat uit 2 bergen de Hochjoch en Nova die verbonden zijn met een kabellift.  Laat ik het maar dadelijk vertellen dit gebied staat in mijn top 5. Waarom? Het is er heerlijk rustig, niet aanschuiven gewoon poortje door lift in en opnieuw naar boven.  De pistes zijn gevarieerd, en breed. Je vind er van die heerlijk rode pistes waarin steil en iets minder steil elkaar afwisselen en waar je je volledig kan laten gaan tot de benen zo verzuurd zijn dat je niet verder meer kan.  Je hebt er ook nog een paar gezellige ‘authentieke berghutten’ waar je heerlijk kan eten. Probeer de Gasbärga maar eens of het Kapellenrestaurant waar ze in het bedieningsdeel de meeste heerlijke specialiteiten serveren.
Natuurlijk wil je op een skitrip wel eens een feestje bouwen.  Je kan rustig beginnen berg op het terras aan het Kapellenrestaurant daar draaien ze leuke lounge muziek afgewisseld met een goede beat. Daarna neem je de lift beneden richting Schruns. Je hoeft je niet te haasten  de lift zou volgens de barvrouw gaan tot 19 uur.  Beneden aangekomen stap je dan de Uri Monti binnen en kunnen alle remmen los gaan. Enjoy.