Hij kwam, deed een perfecte final run en overwon: 17-jarig Skidôme rider Erik Bastiaansen pakt wereldtitel op het WK voor junioren in China (Yabuli). Tien maart was de dag dat Erik iedereen wist te imponeren met zijn runs tijdens de Slopestyle Finals.

Erik kwalificeerde zichzelf voor het jeugd WK na zijn overwinning op het World Rookie Fest in Livigno. Tijdens de dag van de kwalificaties op het JWK werd hij vierde en miste hij net directe plaatsing voor de finale (top 3). Tijdens de halve finale wist hij zichzelf alsnog te bewijzen. In de finale sprong hij via rails en schansen met 88,25 punten door naar de felbegeerde eerste plek.

Winning run Erik Bastiaansen:

Downrails: frontside 270 in, 270 out & switch backside blunt, 270 out

Uprail: cab 180 in, backside 540 out

Schansen: cab 900 tailgrab, frontside 1080 melon, backside 900 mute

 

Op naar de Olympische Spelen!

Door deze overwinning verovert Erik een startbewijs voor de Jeugd Olympische Spelen van 2016. ’’Ik ben natuurlijk onwijs blij, maar ik besef het eigenlijk nog niet”, vertelt Erik op de site van de Nederlandse skivereniging.

 

Troste sponsor Skidôme

Nicky Broos, algemeen directeur van Skidôme, spreekt zijn trots uit: ’’Wauw, wat zijn wij trots op Erik. Dat Erik een groot talent is, bleek al uit zijn afgelopen topprestaties. Wij zijn enorm onder de indruk van de groei die Erik heeft gemaakt. Niet alleen als snowboarder, maar ook als Skidôme ambassadeur.’’

 

Skidôme talent Ziggey van Bouwhorst wist tot de kwalificaties van het JWK te komen.