Dutch/Belgium

Tien mountainbike-events die je deze zomer niet mag missen

undefined

Marathons, bikefestivals, endurowedstrijden of gewoon leuke tochten, we hebben de mountainbike-kalender voor jou uitgevlooid en kwamen terug met volgende selectie. Op de bike en rijden maar! Enne, als je ondergetekende, zwoegend op een klim, tijdens een van deze events voorbijrijdt, is een handje helpen niet verboden. 

Low Countries Mountainbike Tour (LCMT), België

Laat je door die 'Low Countries' in de titel niet misleiden, de LCMT is een vierdaagse mountainbike tour in de Ardennen die garant staat voor een pak hoogtemeters. Reken op ruim 370 kilometer en 10000 hoogtemeters verspreid over vier etappes. De LCMT vindt plaats in het lang weekend van Onze-Lieve-Heer Hemelvaart van donderdag 14 tot en met zondag 17 mei. Houffalize is het centrum van het gebeuren. Voor de recreatieve mountainbiker bestaat de uitdaging uit het kunnen uitrijden van de vier mooie Ardennenetappes op zich. De etappes worden grotendeels in wedstrijdvorm gereden. Recreatieve bikers starten in regel in het spoor van de competitierijders, in de eerste plaats om het eigen fietsgenot te waarborgen.Wil je er nog bij zijn, dan moet je NU inschrijven.

www.lcmt.be

Flexpoint Limburgs Mooiste, Heerlen, Nederland

Vanaf 29 mei kan je op het evenemententerrein van Heerlen terecht voor Limburgs Mooiste. Een heuse beurs, testfietsen, wedstrijden voor wegracers, … het belooft weer een hoogtepunt van de Nederlandse bike-scène te worden. Zaterdag kan je je mountainbike de sporen geven over drie verschillende routes in Zuid-Limburg.

www.limburgsmooiste.nl

Niet te missen mountainbike-events.  - © Ride Sun Valley Bike Festival

Niet te missen mountainbike-events.

Copyright: Ride Sun Valley Bike Festival

Roc des Alpes, La Clusaz, Frankrijk

Sneeuwsportliefhebbers zijn uiteraard vertrouwd met La Clusaz. Het is een prachtig station in de Haute Savoie waar je ook gewoon fantastisch kan mountainbiken. De Roc des Alpes staat synoniem voor drie dagen biken doorheen deze schitterende omgeving. Van 12 tot 14 juni wordt je een goedgevuld programma voorgeschoteld waarbij met name de Roc Marathon het hoogtepunt van het weekend moet worden. 

www.rocdesalpes.com

 

Zwitserland. Get natural! Mountainbikers op de Silvrettapas (2615m) boven St. Moritz in het Oberengadin, kanton Graubünden. Op de achtergrond de Piz Tschierva (3546m) en de Piz Bernina (4.049m).  - © Robert Boesch

Zwitserland. Get natural! Mountainbikers op de Silvrettapas (2615m) boven St. Moritz in het Oberengadin, kanton Graubünden. Op de achtergrond de Piz Tschierva (3546m) en de Piz Bernina (4.049m).

Copyright: Robert Boesch

KitzAlpBike, Kitzbüheler Alpen, Oostenrijk

Nog meer skistations waar je ook in de zomer met je mountainbike terecht kunt. In december waren we hier nog te gast, van 20 tot 28 juni mogen ze ons opnieuw verwachten, met de bike deze keer. Brixen im Thale, Westendorf en Kirchberg organiseren dan hun KitzAlpbike. Het programma ziet er met onder andere een crosscountry-wedstrijd en het Europees Kampioenschap Enduro veelbelovend uit. Ons oog valt vooral op de marathon die je over 90 kilometer en 3800 hoogtemeters door de Kitzbüheler Alpen voert.

http://www.kitzalpbike.com

Transpyr Travesia dos Mares, Spanje

Die naam alleen al 'Transpyr Travesia dos Mares', daar krijg je toch sowieso al zin in biken van. De Transpyr loodst je in zeven dagen van de Middellandse Zee naar de Atlantische Oceaan, dwars door de ruige en ongerepte natuur van de Pyreneeën. Een avontuur voor getrainde en ervaren bikers. Maar dan wel eentje dat je niet snel zal vergeten.

www.transpyr.com

Ironbike, Ischgl, Oostenrijk

Terug naar bekende skigebieden, ski en après-ski zijn ons perfect bekend in Ischgl. Maar ook de Ironbike staat ergens pijnlijk in ons geheugen gegrift. Dit is - met 79 kilometer en 3800 hoogtemeters - een bijzonder zware marathon. Ben je wat minder getraind of heb je niet zoveel zin in sterven op een mountainbike, dan zijn er ook nog kortere afstanden mogelijk.

www.ischgl.com/en/enjoy/summer-highlights/ironbike

Niet te missen mountainbike-events.

Niet te missen mountainbike-events.

Sudety MTB Challenge, Polen

Het mag voorlopig nog een klein geheim blijven, maar de Sudety mountainbike challenge is een prachtige zevendaagse mountainbikemarathon doorheen de bergachtige streek van Sudety, Polen.  Rijden doe je over natuurlijke paden en dat maakt er een flink technische uitdaging van. Reken echter in totaal over deze zeven dagen op meer dan 430 kilometer en 13200 hoogtemeters. Het aantal deelnemers is beperkt, dus wees er snel bij.

www.mtbchallenge.com

Transmaurienne, Vanoise, Frankrijk

5 tot 9 augustus, Haute Maurienne, Vanoise, een proloog en vier etappes, crosscountrybikes, e-bike of fatbike, competitie of als toertocht, adembenemende panorama's, perfecte organisatie, … dat is in een paar sleutelwoorden het recept voor de 27ste (!) editie van de Transmaurienne.

http://www.transmaurienne-vanoise.com

Heerlijke technisch singletrails.  - © www.aletsch-bikemarathon.ch

Heerlijke technisch singletrails.

Copyright: www.aletsch-bikemarathon.ch

Mongolia Bikechallenge, Mongolië

Een uitstapje naar Centraal-Azië, bergketens en woestijnen dringt zich op. Van 21 tot 30 augustus is daar de Mongolia Bikechallenge. De start wordt gegeven in hoofdstad Ulaanbaatar aan het standbeeld van Dzjengis Khan. Vervolgens rij je doorheen steppen, woestijnen en bergpassen doorheen misschien wel een van de mooiste stukken natuur ter wereld. 

www.mongoliabikechallenge.com

Swiss Epic, Zwitserland

Racen met deze achtergrond is niet bepaald een straf.  - © www.aletsch-bikemarathon.ch

Racen met deze achtergrond is niet bepaald een straf.

Copyright: www.aletsch-bikemarathon.ch

De Perskindol Swiss Epic is nog maar aan zijn tweede editie toe, maar staat nu al geboekstaafd als een van mooiste en zwaarste mountainbike-marathons ter wereld. In zes dagen rij je van de ene bergsporthoofdstad, Verbier, naar die andere mythische plek, Zermatt. Vorig jaar stond hier zowat de hele wereldtop aan marathonracers aangevuld met de wereldtop aan crosscountryrenners aan de start. Pittig, technisch, maar o zo mooi.

www.swissepic.com

Racen met deze achtergrond is niet bepaald een straf.

Racen met deze achtergrond is niet bepaald een straf.

 

 

Advertentie

Advertentie

Advertentie

Haal meer uit Skiinfo!

Bekijk de actuele sneeuwhoogte, webcambeelden en weersverwachting van je favoriete skigebied. Speciale acties op verblijf en skipas, zeker even bekijken voor je skivakantie!