Zondag 17 mei was Skidôme Rucphen decor voor Nederlandse en Belgische freestyletalenten tijdens Dutch Cup Big Air. Maar liefst 64 snowboarders en freeskiërs streden met elkaar in deze spannende wedstrijd, die deel uitmaakt van het nationale indoorcircuit. Opvallend belanden veel boarders en skiërs uit de lokale teams bij Skidôme Rucphen en Terneuzen in de prijzen.  

Vorige week verzamelden maar liefst 67 freestyletalenten in Skidôme terneuzen om een slopestyle te rijden. Deze week vervolgden de Dutch Cup bij Skidôme Rucphen met een Big Air. De indrukwekkende tricks, fantastische opkomst en een prijsuitreiking in het zonnetje maakte de wedstrijd in Rucphen weer tot groot succes.

Veel lokaal talent

Dat Skidôme wekelijks veel lokaal talent op de baan heeft staan, werd weer duidelijk tijdens de Dutch Cup wedstrijd. Noord-Brabander Niek van der Velden lande, na een briljante run in Terneuzen vorige week, ook in Rucphen weer fantastische tricks. Hij wist daarmee wederom op de eerste plek te belanden. Ook Gijs Bogers (Youth Men) en Manon van der Linden (Rookie Women), freestylers bij Skidôme Rucphen, wisten een podiumplek te veroveren. Niet alleen boarders bij Skidôme Rucphen waren goed vertegenwoordigd, ook Evy Poppe (Rookie Women) en Jordy het Gilde (Senior Men), snowboarders bij Skidôme Terneuzen, behaalde een welverdiende plek op het podium.    

 Ruimte voor talent

Skidôme biedt met haar skihallen letterlijk en figuurlijk ruimte voor nieuw ski- en snowboardtalent. Nicky Broos, algemeen directeur van Skidôme: ’’We zijn nu ruim een jaar actief bezig om toptalenten te ondersteunen. Dat is begonnen met de sponsoring van Erik Bastiaansen en Ziggey van Bouwhorst. Daarnaast willen we belangrijke topsport evenementen zoals Dutch Cup binnenhalen. Daar zijn we super blij mee en trots op. Nu zien we ook dat de groep daaromheen grote stappen maakt. Als indoor skipiste hebben wij daar een belangrijke rol in. We bieden de talenten een plek om te groeien en proberen daar ook actief bij te stimuleren door deze groep verschillende faciliteiten en activiteiten te bieden.’’

Finale 24 mei

De Dutch Cup wedstrijden worden gehouden op verschillende indoorbanen in Nederland. Of een van deze Brabantse of Zeeuwse talenten zich de beste freestyler van Nederland of België mag noemen, zal blijken tijdens de finale van de Dutch Cup op 24 mei. Dan wordt ook het NK Big Air gehouden, wat wegens slechte weersomstandigheden eind maart in Laax niet door kon gaan.