Vanaf augustus 2015 is Skidôme trotse sponsor van freestyle snowboarder Niek van der Velden. Met de uitbreiding van het aantal Skidôme Riders hoopt Skidôme het jong ski- en snowboard talent in Nederland te ondersteunen.

 

Skidôme is altijd alert op nieuw ski- en snowboardtalent. Om de sport te stimuleren startte Skidôme vorig seizoen een talentenprogramma, waaruit de sponsoring van Erik Bastiaansen, Ziggey van Bouwhorst en nu ook Niek van der Velden is gekomen. Dat Niek een terechte plek verdient in het team van Skidôme riders, bleek weer uit zijn topprestaties van het afgelopen seizoen.

 

Nicky Broos, algemeen directeur van Skidôme, heeft veel vertrouwen in het jonge Talent: “Niek maakte zijn eerste tricks op de pistes van Skidôme. Inmiddels wordt hij in zijn leeftijdscategorie gezien als het grootste freestyle talent van Nederland. Na het succes van afgelopen seizoen met Erik als wereldkampioen en Ziggey als Nederlands kampioen is het nu een mooi moment om nog een groot talent te sponsoren.”

 

De pas 15-jarige Niek van der Velden, regerend Nederlands kampioen Slopestyle, heeft zijn toekomstplannen al uitgestippeld. Nadat hij het seizoen 2014 afsloot met een eerste plaats op de Dutch Cup 2014, is het nu tijd om zich voor te bereiden op aankomend seizoen. Dat seizoen zal hij starten bij de Nationale selectie. Hiervoor gaat Niek intern in Papendal bij het Centrum voor Topsport en Onderwijs. Niek hoopt hierdoor zijn ambities voor aankomend seizoen waar te kunnen maken: internationale wedstrijden rijden en op de lange termijn een plaatsing voor de Olympische Winterspelen.