Dutch/Belgium

Zeven Zwitserse waanzinnige winterevents

27ste november 2015 | Skiinfo

Skigebieden in dit artikel: Grindelwald - Wengen, Arosa Lenzerheide, Samnaun, Glacier 3000, Villars - Gryon, Saas Fee

undefined

Niet elke wintersportliefhebber is helemaal bezeten van ski's of snowboard. Dat hebben de grote wintersportgebieden ondertussen lang begrepen. Zij zorgen dan ook voor alternatieve programma's. Wil je het Zwitsers winterseizoen ludiek inzetten? Dan geven we je hieronder zeven Zwitserse waanzinnige en bijzondere winterevenementen.

Wereldkampioenschap kerstman Samnaum

28 november, verzamelen de beste Sinterklazen en Kerstmannen uit de hele wereld in Samnaun, temidden van het skigebied Silvretta Arena Samnaun. Tijdens het "Clau Wau" wereldkampioenschap wedijveren ze met elkaar tijdens gekke disciplines waaronder om ter snelst schoorstenen vullen. Na het kampioenschap en de prijsuitreiking is er in het dorpscentrum nog een optreden van 'Dorfrocker'.

Meer info hier.

Wereldkampioenschap voor kerstmannen.

Wereldkampioenschap voor kerstmannen.

Copyright: ClauWau Facebook
 

De Sint komt, ook in Zwitserland

Ook in Zwitserland wordt vol spanning gewacht op de komst van de Sint. In Fribourg is Sint Nikolaas de patroonheilige van de stad. Op de avond van 5 december komt hij op een ezel de stad binnengereden en barst een waar volksfeest los. Wist je dat Zwitserland ook een vrouwelijke tegenhanger van Sinterklaas kent: La Befana in het Italiaanstalige Ticino.

Voor info omtrent de sint in Fribourg, klik je hier.

Wereldkampioenschap fietssleeën

Een fietsslee? Onbekend? Wel, ga dan op 31 januari richting Grindelwald, daar vindt het jaarlijkse Velogemel-kampioenschap plaats. Een Velogemel is een slee gebaseerd op het principe van de fiets. Deze bijzondere fiets-slee is beter te besturen dan een traditionele slee en gaat dan ook veel sneller. Het was de schrijnwerker Christian Bühlmann uit Grindelwald die de Velogemel uitvond, zodat hij zich 's winters sneller kon verplaatsen in de diepsneeuw.

Wereldkampioenschap Velogemel

Met de fietsslee ga je sneller naar beneden.

Met de fietsslee ga je sneller naar beneden.

Fatbike-festival

Een mountainbike met extra dikke banden om door de sneeuw ploeteren, dat is een fatbike/snowbike. Fun gegarandeerd! Van 22 tot 24 januari 2016 kun je je volledig uitleven op de besneeuwde paden tijdens het Snow Bike Festival in Gstaad. Niet alleen races maar ook funrides staan op het programma.

Snowbikefestival

Prettig gestoorde run

Afspraak op 16 januari 2016 in Villars voor alle prettig gestoorde sterke mannen en vrouwen, die tegen de kou kunnen. De wintereditie van de Fisherman's Friends StrongmanRun belooft een uitdagend maar eveneens grappig hindernissenparcours. Het ijzige parcours is maar liefst twaalf kilometer lang en telt zevenhonderd hoogtemeters.

Strongmanrun

Met de mountainbike de gletsjer afdalen

In het gletsjerdorp Saas-Fee vindt op 12 maart 2016 de Glacier Bike Downhill plaats. Met mountainbikes suizen de deelnemers, van de Allalin op 3500 meter tot aan Saas-Fee dorp op 1800 meter, naar beneden aan indrukwekkende snelheden tot 100 km/u. De Glacier Bike Downhill is de langste afdaling op ijs.

Glacier bike downhill

Glacier bike in Saas-Fee

Glacier bike in Saas-Fee

Copyright: Glacier Bike Downhill

Arosa Ice Snow Football

Op 21 en 22 januari 2016 gaat het zesde Ice Snow Football toernooi in Arosa door. Oud-internationals gaan de strijd met elkaar aan op de kunstijsbaan waar voor de gelegenheid een besneeuwde grasmat op ligt.

Ice Snow Football

Arosa Ice Snow Football

Arosa Ice Snow Football

Copyright: Arosa Ice Snow Football

 

 

 

 

Advertentie

Advertentie

Advertentie

Haal meer uit Skiinfo!

Bekijk de actuele sneeuwhoogte, webcambeelden en weersverwachting van je favoriete skigebied. Speciale acties op verblijf en skipas, zeker even bekijken voor je skivakantie!