Het uitblijven van verse sneeuw betekent niet meteen minder winterpret. Dankzij de hoge ligging kan in vele Zwitserse bestemmingen geskied worden en zijn de pistes perfect geprepareerd. Waar het nog even wachten is op sneeuw, worden alternatieve activiteiten voorgesteld en dit onder een staalblauwe hemel en temidden van een overweldigend bergpanorama.

Nergens anders in Europa liggen de skigebieden zo hoog als in Zwitserland. Maar liefst in 29 Zwitserse bestemmingen bevinden de pistes zich gemiddeld op 2800 meter. "Dit voordeel, maar ook de inspanningen van het kabelbaanpersoneel, dat er alles aan doet om een uitstekende kwaliteit van de skipistes te garanderen, zorgt ervoor dat onze gasten, ook bij deze weersomstandigheden, kunnen skiën en snowboarden", aldus Jürg Schmid, Directeur van Zwitserland Toerisme.

Webcambeelden van onder meer de skioorden AndermattDavos Klostersde Jungfrau regio,Engadin St. MoritzLaaxSaas-FeeZermatt en Engelberg tonen aan dat skiërs en snowboarders zich volledig kunnen laten gaan op de pistes tijdens de eindejaarsperiode. In Les 4 Vallées (Verbier, Nendaz, Bruson, La Tsoumaz, Veysonnaz en Thyon) bieden meer dan 150 pistekilometers glijplezier onder een stralend zonnetje. Ook in het skiparadijs Glacier3000, gelegen tussen Gstaad en de Waadtländer Alpen/Alpes Vaudoises, komen skiërs, boarders, freestylers en zelfs langlaufers (op de gletsjer) aan hun trekken. Hier bevindt zich ook de impressionante hangbrug 'Peak Walk', van waar een overweldigend panorama zich uitstrekt. Een niet te missen hoogtepunt, zeker met dit weer.

Saas-Fee: skigarantie of gratis 'herhaal-vakantie'
Met foto's op social media en webcambeelden op hun website verkondigt Saas-Fee de boodschap "Wir haben Schnee". Hieraan koppelt het Walliser-dorp de actie "skigarantie of gratis herhaal-vakantie". Wie nu via deze actie een verblijf in Saas-Fee boekt, heeft een jaar lang de tijd om gratis terug te komen, mochten de pistes tussen de kerstperiode en Pasen gesloten zijn wegens sneeuwtekort.

Alternatieve activiteiten
Bestemmingen, waarvan het landschap voorlopig nog niet onder een wit sneeuwtapijt bedekt ligt, vermaken hun gasten met alternatieve activiteiten. In Gstaad kunnen sportievelingen de hellingen afkomen met een fatbike, een trendy fiets met extra dikke banden. Met de aanbieding 'Give me five', biedt Leysin tegen 5 Zwitserse Frank alternatieve activiteiten aan zoals een initiatie curling. En overal in Zwitserland leiden bewegwijzerde wandelpaden, al dan niet bedekt met een laag sneeuw, de vakantiegangers naar adembenemende vergezichten.

Zin in Zwitserland? Check dan zeker onze Zwitserse vakantiedeals.