Wij hebben lange tijd wat afkerig gestaan tegen het gebruik van muziek en oordopjes tijdens het skiën of snowboarden. Kabeltjes die in de weg hangen, oordopjes die niet mooi onder je helm passen of uitvallen bij de minste beweging, … tot we de Jaybird Freedom in handen kregen. Voortaan doen we al onze buitensporten ongestoord met onze favoriete muziek in de oren.

De Jaybird Freedom wordt geleverd met verschillende maten oordopjes en oorvinnetjes bij. De oordopjes komen in een silicone of een mousse-uitvoering, in drie maten. De oorvinnetjes gaan van XS tot L en moeten dus voor elk type oor een oplossing bieden. Er is een kabelclip voorzien en uiteraard een oplader. Die oplader is best zwaar, we raden je aan die niet te gebruiken tijdens het sporten. De lader is ook erg specifiek voor dit type dopjes. Verlies van de lader maakt je Jaybird Freedom eigenlijk onbruikbaar en leidt tot de aankoop van een nieuwe lader. Wees daar dus aandachtig voor. De lader zorgt voor vier uur batterij, bovenop de vier uur accuduur van de dopjes zelf, staat dat garant voor een hele dag muziekplezier. De oordopjes verwittigen je overigens heel erg netjes wanneer je batterij op zijn laatste krachten loopt.  

Geluid

Het geluid van de Freedom is uitstekend. Persoonlijk houden wij er wel van dat je tijdens het sporten ook nog omgevingsluiden hoort. Zelfs wanneer je het volume van de Freedom relatief laag zet, komt het geluid erg mooi en niet vervormd door. Luider of stiller doe je door de knopjes op de bediening. Wil je geen omgevingsgeluid, kies dan de in-eardopjes. Die sluiten de buitenwereld helemaal af. De oordopjes draag je ofwel voor ofwel achter je oren. Daar dien je even persoonlijk mee te gaan experimenteren. Niet bij iedereen past elke manier van oortjes dragen even goed. Tijdens het sporten zijn de oorvinnetjes een absolute aanrader. Telefoontje aannemen of gesprek beginnen? Geen probleem, ook hier helpt de bediening van de Jaybird Freedom.

MySound

De gratis MySound smartphone-app stelt je in staat het geluid helemaal naar je eigen wensen af te stemmen. Een eenvoudig te bedienen reeks equalizers doet je bas, midden- en hoge tonen naar jouw voorkeur opslaan. Verander je van smartphone, dan blijft jouw persoonlijke profiel nog steeds opgeslagen.

Conclusie

De Jaybird Wireless Freedom zijn uitstekende sportoordopjes. Het geluid is uitmuntend en door de vele mogelijkheden aan dopjes en vinnetjes passen ze in elk oor. De app om je geluid te personaliseren werkt prima en dankzij de lader krijg je acht uur batterij. Verschillende kleurtjes maken het plaatje meer dan compleet.

 

Adviesverkoopprijs: €149

Meer info: https://www.jaybirdsport.com/en-us/freedom-bluetooth-headphones.html