Deze website maakt gebruik van cookies. Klik hier voor meer informatie.Privacybeleid
Ok

Voor jou getest: Now O-Drive snowboardbindings

29ste maart 2017 | Skiinfo

Voor jou getest: Now O-Drive snowboardbindings- ©Jurgen Groenwals

Copyright: Jurgen Groenwals

Ze waren echt aan vervanging toe. Jarenlang stonden ze op een rits verschillende snowboards, mijn trouw setje Union Force MC-bindingen. En eigenlijk waren we ook al overtuigd om gewoon diezelfde opnieuw aan te schaffen. Tot we de Now-bindings onder ogen kregen. Bij Snowcountry namen ze alle verdere twijfels meteen weg. “Now? Meteen doen!”

NOW

Now is een relatief jong merk op de markt van snowboardbindingen maar in die vier jaar zijn ze erin geslaagd enerzijds een mooi gamma aan innovatieve producten voor te stellen en anderzijds met Jeremy Jones toch maar een van ’s werelds beste freeriders in het team te hebben. Oprichter JF Pelchat - voormalig professioneel snowboarder en lid van de Wildcats - besefte dat er aan snowboardbindigen sinds hun introductie eigenlijk nooit iets veranderd was. Hoog tijd dus om een niet-conventioneel en innovatief product in elkaar te knutselen. De inspiratie werd daarvoor gehaald bij de efficiëntie van het skateboarden.

Skate Tech

Wat Now-bindings bijzonder maakt, is hun zogenaamde Skate Tech. Kijk even naar de wieltjes en ophanging van een skateboard en besef hoe makkelijk die zowat alle richtingen uitdraaien en kantelen. Now werkt met een pivot-point (de Kingpin) centraal in je binding en vier bushings die onderaan op de uiteinden van je binding gemonteerd staan. In de bochten kantelt je binding als het ware naar voor of naar achter waardoor de energie beter verdeeld wordt over je binding en rechtstreeks naar de kanten van je board wordt overgebracht. Neen, je merkt dat niet tijdens het boarden, maar het leidt wel tot betere kantencontrole en minder vermoeidheid. Die bushings komen in drie verschillende soorten hardheid, van soft over medium naar hard. Hoe zachter, de bushing, hoe meer je binding kantelt. Vanuit de straps over het chassis tot op de kanten van je board wordt je energie op de meest efficiënte manier geleid.

 

Now O-Drive

Paradepaardje uit het Now-gamma is de O-Drive, een lichte, sterke en bijzonder stijve freeridebinding voor gevorderde freeriders. We monteren de O-Drive op een Borealis Drakkar en reizen richting bijzonder steil terrein in diepe Russische poeder. Dat monteren gaat vlot en snel. De discs laten een fijne afstelling toe en de graden zijn makkelijk af te lezen. De O-Drive is licht en vooral gemaakt van wel heel erg veel carbon. Dat schrikt ons aanvankelijk wat af. Carbon is stijf en hard en die carbon highback (FS2 carbon highback) ziet er niet meteen de meest vergevingsgezinde uit. Dertig minuten boarden later merken we daar niets meer van. Die highback is overigens asymmetrisch gevormd om zo de vorm van de benen te volgen en een optimale respons te bieden. De highback is in een hoek van 5° gekanteld wat dan weer netjes in lijn met de kanten van je board ligt. Backside turns met de O-Drive is als een vers geslepen scalpel door een pakje boter op kamertemperatuur. En wat meer is, hoe harder je gaat, hoe makkelijker het allemaal lijkt te worden. De straps zijn quasi perfect. De toestrap blijft netjes vooraan op je boots zitten en gaat tijdens het rijden niet schuiven. De lengte verstellen doe je zonder tools. De Flipit-straps op deze O-Drive kan je in een handomdraai van een freeride naar een freestyle-setting omtoveren. Niet dat je op de O-Drive met deze highback wilt gaan freestylen, maar de Flipit-straps komen natuurlijk ook terug op andere modellen van Now. De buckles werken in alle omstandigheden prima en brengen je in vier clicks per beweging snel op hun plaats. 

 

De Now O-Drive bevalt ons uitstekend. 100% controle, de Skate Tech levert onopvallend een uitmuntende job en maakt het rijden met stijve en carbon highbacks tot een pretje. Het zorgt niet enkel voor controle maar ook nog voor comfort, iets wat op stijve freeride-bindings wel eens over het hoofd gezien wordt. 

Ach ja, hadden we al gezegd dat ze ook wel heel erg mooi zijn?

Met dank aan snowcountry.nl voor de prima tip en dito service.

Fotogalerij

Alles weergeven

undefined - © Jurgen Groenwals
undefined - © Jurgen Groenwals
undefined - © Jurgen Groenwals
undefined - © Jurgen Groenwals

Advertentie

Advertentie

Advertentie

Haal meer uit Skiinfo!

Bekijk de actuele sneeuwhoogte, webcambeelden en weersverwachting van je favoriete skigebied. Speciale acties op verblijf en skipas, zeker even bekijken voor je skivakantie!