Een spetterende Alpenprimeur in Zwitserland: van 28 juli tot en met 6 augustus 2017 ligt de grootste pop-up waterglijbaan van Europa in Morgins. Waaghalzen razen met snelheden tot 55 km/u van de 500 meter lange opblaasbare glijbaan in het Walliser vakantiedorp.

Waterspektakel op skipiste

Pop-up waterglijbanen zijn een wereldwijde hit: op steeds meer locaties, met name in steden, verschijnen de tijdelijke, zomerse attracties. De glijbaan in Morgins wordt de eerste van zijn soort in het Alpengebied. Waar de stedelijke varianten op straten of pleinen te vinden zijn, ligt de 500 meter lange opblaasbare waterglijbaan in het Walliser vakantiedorp op de ‘Piste du Géant’, waar ’s winters skiërs en snowboarden naar beneden glijden. Door de natuurlijke ligging op een helling is het hoogteverschil van begin tot eind 75 meter, waardoor snelheden tot 55 km/u gehaald kunnen worden.

Vier tijdsdelen per dag

Een ticket voor ‘Splash Your Mountain Morgins’ biedt drie uur lang toegang tot de grootste pop-up waterglijbaan van Europa. Per dag kunnen deelnemers kiezen uit vier vastgestelde tijdsdelen van drie uur tussen 10.00 en 22.00 uur. 

Kijken en feesten

De pop-up waterglijbaan is niet alleen spectaculair om actief te beleven, het kijken is ook fascinerend. Bovendien zorgen DJ’s voor een gezellige sfeer bij het einde van de baan en worden er enkele afterparties georganiseerd.

Veiligheid voorop

De organisatie hecht veel belang aan de veiligheid. De pop-up waterglijbaan voldoet aan strenge veiligheidseisen en ter plaatse is een EHBO-team aanwezig. Deelname geschiedt op eigen risico; de attractie is niet geschikt voor mensen met fysieke klachten, zwangere vrouwen en kinderen onder de 10 jaar.

Over Morgins

Morgins ligt op een hoogte van ongeveer 1300 meter en maakt deel uit van het uitgestrekte zomer- en wintersportgebied ‘Portes du Soleil’, dat deels Frans en Zwitsers is. Het Walliser chaletdorp is in de zomermaanden een geliefde wandel- en mountainbikebestemming. Tijdens wandelingen of fietstochten in de regio zorgen de Dents-du-Midi en het Mont-Blancmassief voor een indrukwekkend panorama. Morgins ligt op ongeveer 790 kilometer van Brussel.

 

Meer informatie

www.splashyourmountain.com

www.morgins.ch

www.wallis.ch

www.MySwitzerland.com