Deze website maakt gebruik van cookies. Klik hier voor meer informatie.Privacybeleid
Ok

Een skioord in het hartje van de Franse Alpen

9de oktober 2017 | Skiinfo

Skigebieden in dit artikel: Vars

Een skioord in het hartje van de Franse Alpen- ©OT Vars/Rémi Morel

Copyright: OT Vars/Rémi Morel

Het skioord Vars la Forêt Blanche - dat omringd wordt door drie dorpen - is een plekje in de bergen waar levensgenieters zich helemaal thuis voelen. Je proeft er de mediterrane sfeer: een warm onthaal, een gezellige sfeer en een aangenaam klimaat, waarbij de hemel meestal helderblauw kleurt.
In het hooggelegen Vars (1650-2750 m) ben je zeker van een dikke sneeuwlaag en wacht je een droomvakantie. Wie in Vars wat hogerop gaat, ontdekt uitgestrekte natuurgebieden die nog vrijwel ongerept zijn. Je geniet er van een 360- graden panorama over het omgevende berglandschap met in de verte het stuwmeer Lac de Serre-Ponçon. Vanaf het hoogste punt van het skigebied heb je een weids uitzicht over de Mont Ventoux en de Mont-Blanc.

Vars la Forêt Blanche  - © OT Vars/Rémi Morel

Vars la Forêt Blanche

Copyright: OT Vars/Rémi Morel

Centraal gelegen gebied
Vars ligt op de plek waar verschillende bergmassieven elkaar ontmoeten: Queyras, Parpaillon (Embrunais), met het Eyssinagebergte op de achtergrond. Het skioord ligt onder een dik pak sneeuw wat een gevolg in van een ‘retour d’est’, een weerfenomeen dat tot uiterst intense sneeuwval leidt.
Haar Italiaanse buren weten dat maar al te goed: ze zijn vaak de eersten op de pistes nadat het gesneeuwd heeft. Op 1u45 van de stad Cuneo vinden ze hier een van de grootste wintersportgebieden in de regio.

Vars la Forêt Blanche  - © OT Vars/Rémi Morel

Vars la Forêt Blanche

Copyright: OT Vars/Rémi Morel#foudevars
185 km pistes op hellingen in alle richtingen, zodat je de hele dag lang de zon kunt volgen op een van de grootste skigebieden van de zuidelijke Alpen.
Skipas voor zes dagen: 200 euro. Korting voor kinderen en senioren.

#foude défis
Fun en freestyle voor iedereen. Dat belooft Varspark: 7 snowparks voor alle niveaus om je freestyle trucs te laten zien aan je gezin of vrienden. De snowparks van Vars verwelkomen internationale evenementen zoals Outdoormix Festival.
Geflitst worden is hier niet verboden dankzij speedskiën, waarbij duizelingwekkende snelheden worden gehaald naar het voorbeeld van de Italiaan Ivan Origone die op zijn latten voorbijraasde aan bijna 255 km/u. Vars staat bekend als het snelste skistation ter wereld.

Vars la Forêt Blanche  - © OT Vars/Rémi Morel

Vars la Forêt Blanche

Copyright: OT Vars/Rémi Morel#foude montagne 
Geen zin om te skiën? Vars biedt je niet alleen gratis wandelingen met sneeuwschoenen maar ook tochten met hondensleeën, fatbike, rodelen op een reuzenslee, gratis animatie en nog heel wat andere activiteiten voor het hele gezin.

 

Vars la Forêt Blanche  - © OT Vars/Rémi Morel

Vars la Forêt Blanche

Copyright: OT Vars/Rémi Morel

Tip voor gezinnen tijdens de schoolvakanties in België 
‘PERMIS DE SKIER’: Vakantie voor de helft van de prijs voor kinderen.
De ‘Permis de skier’ biedt tot 50 % korting op het totaalbedrag van het verblijf van kinderen jonger dan 18 jaar (overnachting inclusief skipas voor 6 dagen). Zo kan het hele gezin genieten van een wintersportvakantie. (Geldig voor één kind per gezin van 4 personen en 2 kinderen per gezin van 6 personen).


KERST - Week van 23/12/2017 tot 30/12/2017
FEBRUARI - Week van 10/02/2018 tot 17/02/2018 
PASEN – Weken van 30/03/2018 tot 14/04/2018

Vars la Forêt Blanche  - © OT Vars/Rémi Morel

Vars la Forêt Blanche

Copyright: OT Vars/Rémi Morel

Advertentie

Advertentie

Advertentie

Haal meer uit Skiinfo!

Bekijk de actuele sneeuwhoogte, webcambeelden en weersverwachting van je favoriete skigebied. Speciale acties op verblijf en skipas, zeker even bekijken voor je skivakantie!