Op 27 oktober 2017 opent de gloednieuwe indoor skibaan Aspen in Antwerpen (Wilrijk)  zijn deuren. Zwitserland Toerisme en de regio Wallis (Valais) zijn de exclusieve bestemmingspartners van de 12000m2 grote skibaan.


Zwitserland Toerisme en de regio Wallis, bekend van de wintersportgebieden Zermatt, Les 4Vallées, Crans-Montana, Saas-Fee en Val d’Anniviers worden hoofdpartner van de indoor skibaan Aspen en zullen tijdens de volledige ‘Aspen-beleving’ sterk aanwezig zijn.

De skibaan zal de Zwitserse sfeer ademen. Bezoekers skiën er omringd door prachtige beelden van vierduizenders uit Wallis, dalen – net zoals in Zwitserland – op een perfect geprepareerde skipiste af en eindigen hun sneeuwavontuur met een overheerlijke Walliser raclettekaas.

"Voor ons is Aspen een logische keuze”, zegt Yves Luetolf, directeur van Zwitserland Toerisme Benelux. “Bezoekers van Aspen kunnen rekenen op een uitmuntende service en een unieke belevenis. Laat dat nu net hetgeen zijn waar Zwitserland voor staat. Fantastische skigebieden met droompistes en heerlijke hellingen met diepsneeuw. De bergen zijn er net iets hoger, de sneeuw is er een beetje dieper en je hebt meer pret.”

Yves Champagne, zaakvoerder van Aspen vult aan: “Bovendien hebben Zwitserland en België een unieke band: bijna de helft van de Belgen leerde immers in Zwitserland skiën en keert er jaarlijks terug. De indoorpiste Aspen is voor velen dé plek waar ze zich voorbereiden op hun eerste echte sneeuwvakantie."

De nieuwe indoor skibaan, de grootste van het land, is 250 meter lang en 50 meter breed. Maar liefst 350 wintersporters tegelijk kunnen er genieten van een perfect geprepareerde laag sneeuw. Aspen is 365 dagen per jaar geopend.

Rechtstreekse vluchten van Antwerpen naar Sion
Dat de regio Wallis sterk aanwezig is in de nieuwe indoor skibaan in Antwerpen, is niet geheel toevallig. Vanaf 14 december biedt de Britse luchtvaartmaatschappij Powdair vluchten aan van Antwerpen (Deurne) naar Sion, de hoofdstad van Wallis. De reistijden naar onder meer Nendaz, Verbier, Crans-Montana, Saas-Fee en Zermatt worden hierdoor gevoelig korter. De vluchten worden vijf maal per week georganiseerd: op maandag, woensdag, donderdag, vrijdag en zondag.

 

Meer informatie
www.aspen.be
www.MySwitzerland.com/winter
www.wallis.ch 
www.powdair.ski