Dutch/Belgium

Waarom Val Thorens het beste skigebied ter wereld is.

18de december 2017 | Skiinfo

Nieuws regio's: Les Trois Vallées

Skigebieden in dit artikel: Val Thorens

Waarom Val Thorens het beste skigebied ter wereld is.- ©OT Val Thorens - C. Cattin
Copyright: OT Val Thorens - C. Cattin

Neen, het zijn niet onze woorden, maar voor de vierde keer op rij heeft de 'World Travel Group' beslist dat Val Thorens het beste skigebied ter wereld is. Wat maakt Val Thorens anders én beter dan de rest? Skiinfo ging ter plaatse en zocht het voor je uit.

Ligging

Akkoord, er is de hoge ligging. Met 2300 meter is Val Thorens het hoogst gelegen skidorp van Europa. Dat zorgt vaak voor veel sneeuw en voor een extra lang seizoen. Traditioneel is Val Thorens een van de eerste skigebieden dat reeds in november geheel of minstens gedeeltelijk de deuren opent. Het is ook van de laatste gebieden om diezelfde deuren terug te sluiten. Pistes op eenieders niveau, aan zowel een noord- als een zuidzijde betekenen zeker een vast een extra troef, net als die gletsjer overigens. Extra mooi zijn de vele blauwe pistes, zelfs op de hooggelegen pistes. Dat maakt dat je als beginnend wintersporter niet gedoemd bent steeds diezelfde oefenpistes beneden aan de berg af te sukkelen. Neen, zodra je de techniek iet of wat onder de knie hebt, trek je gewoon de ‘echte’ berg op. Geoefende en ervaren skiërs die niet om staan te zeuren om een goggle tan sturen we graag richting Cime Carron, Pointe du Bouchet of Pointe de Thorens. Lange afdalingen die zelfs de sterkste benen temmen, het kan perfect in Val Thorens. Zonnekloppers die het graag wat rustiger aan doen, nemen de Plein Sud-lift en verhuizen naar de overkant van de berg. Eender waar je in het skigebied bent, telkens heb je zicht op het centraal gelegen dorp. Vreet je pistekilometers aan de lopende band? Ook dan is er goed nieuws. Val Thorens maakt deel uit van het mega-gebied Les Trois Vallées, met zeshonderd kilometer aan pistes ruim voldoende om zelfs de grootste freak een week lang te vermaken. Elke dag andere pistes, het zou zomaar eens kunnen. En och ja, hadden we reeds iets vermeld over die adembenemende panorama’s? Als we toch een nadeel moeten aanstippen aan die hoge ligging van Val Thorens dan moet het haast het gebrek aan bomen en bossen zijn. Dat levert niet enkel idyllische plaatjes op, bij mist of weinig zichtbaarheid is het vaak beter skiën tussen de bomen dan op hooggelegen bergtoppen. Enkel een goede ligging en een lang seizoen maken je echter niet tot beste skigebied ter wereld, er is nog meer aan de hand. 

Fotogalerij

undefined - © OT Val Thorens - C. Cattin
undefined - © OT Val Thorens - P Tournaire
undefined - © Jurgen Groenwals
undefined - © Jurgen Groenwals

Alles weergeven

Innoveren en investeren

Val Thorens blijft innoveren en investeren. De skiliftmaatschappij investeert veertien miljoen euro om nog meer comfort te bieden. Meest aangename voorbeeld daarvan is de vervanging van de vervelend lange (en vaak erg koude) stoeltjeslift ‘La Moraine’ door een gloednieuwe cabinelift. En waar je in het gros van de skiliften in een kil betonnen gebouw aankomt, eindigt de La Moraine-lift in een prachtig glazen gebouw wat meteen een heerlijk zicht oplevert. Het aanbod blauwe pistes werd dit jaar in Pleine Sud verder uitgebreid. Een vierde blauwe piste voert je langs een mooie weg helemaal terug naar Val Thorens.

Dorp

Het is niet ons eerste bezoek aan Val Thorens. Een aantal jaar geleden oogde Val Thorens een beetje verouderd. Het dorp kon wel een opfrisbeurt gebruiken. Daar werd dan ook hard aan gewerkt. Gezellige restaurants, hippe cafeetjes en trendy koffiebars, winkels met traditionele producten vonden hun plaats. Neem nu Supernova. Vers en gezond eten gaan in deze hippe boetiek hand in hand met trendy kleding. Een ontbijt vol boordevol vitaminen of genieten van een lokaal bio-biertje het kan hier perfect. Volgend jaar wordt het sportcomplex en de wellness onder handen genomen. Accommodaties werden gerestaureerd en nieuwe luxueuze hotels vonden hun weg. Vier- en vijfsterrenhotels maken het dorp aantrekkelijker voor de meer gefortuneerde wintersporter.

 

We zetten onze ontdekkingstocht verder, schuiven de benen onder tafel en duiken de après-ski binnen.

Deel 2: waarom Val Thorens het beste skigebied ter wereld is.

Advertentie

Advertentie

Meest bekeken

Het is winter - meer dan een halve meter sneeuw ©Hintertux facebook

Het is winter - meer dan een halve meter sneeuw

Frau Holle heeft het winterseizoen op gang getrapt en heeft voor een flink pak sneeuw in de Alpen gezorgd.

    Advertentie

    Haal meer uit Skiinfo!

    Bekijk de actuele sneeuwhoogte, webcambeelden en weersverwachting van je favoriete skigebied. Speciale acties op verblijf en skipas, zeker even bekijken voor je skivakantie!