Dutch/Belgium

Weerbericht: de winter is helemaal terug

16de maart 2018 | Skiinfo

Weerbericht: de winter is helemaal terug- ©Bardonecchia Ski/Facebook
Copyright: Bardonecchia Ski/Facebook

Na hevige sneeuwval waarbij grote hoeveelheden verse sneeuw in de zuidelijke westalpen viel (Hautes-Alpes, Piemonte, Haute-Savoie, Valais/Wallis), keert de winter dit weekend in alle hevigheid terug in de noordelijke Alpen.

Vandaag klaart het gedeeltelijk op vanuit het westen, de oostelijke Alpen kan de bewolking hardnekkig zijn, lichte regenval is niet uitgesloten. Zaterdag en zondag verwachten de meteorologen veel bewolking in het hele Alpengebied. De temperaturen nemen een forse duik. Vanuit het noordoosten daalt de sneeuwgrens snel, zaterdag kan het reeds op vijfhonderd meter hoogte sneeuwen. Over het algemeen blijft de sneeuwval eerder beperkt, enkel in Slovenië en Kroatië worden hoeveelheden van meer dan vijftig centimeter verwacht. De Alpen halen niet meer dan tien à twintig centimeter.

Vanaf zondag wordt het opnieuw erg koud in de Alpen: in het noordoosten van de Alpen kan het dan op 1500 meter hoogte tot -15 graden worden. Verantwoordelijk hiervoor is een hoog boven Scandinavië, dat koude lucht vanuit Rusland aanvoert naar Centraal-Europa. Het wordt minder extreem dan twee weken geleden. Het wordt echter wederom een heel koude winterweek, tenminste tot woensdag!

In ons huidige sneeuwrapport van 16 maart krijg je alle belangrijke informatie over de huidige situatie in de skigebieden, een weersvoorspelling en nog veel meer!

Waar het de afgelopen 24 uur nog sneeuwde, lees je hier.

Oostenrijk

In Oostenrijk draaien de meeste skigebieden nog steeds op volle toeren. De sneeuwsituatie is bijna overal uitstekend. Deze week viel er dan nogmaals een paar centimeter sneeuw extra: op Diedamskopf in Vorarlberg viel op 13 maart nog dertig centimeter verse sneeuw, in Galtür, Heiligenblut, Damüls, Silvretta Montafon en Obertauern was het tussen de 15-25 centimeter. De meeste skigebieden kregen een paar centimeter sneeuw, hoewel dat in lagergelegen gebieden vaak regen was. De volgende dagen zijn er ook meer sneeuwbuien, zoals je kunt zien aan de hand van onze sneeuwvoorspelling voor Oostenrijk.

De momenteel hoogste sneeuwhoogte in Oostenrijk wordt nog steeds gemeld door de Kaunertaler gletsjer met een sneeuwdek van 595 centimeter, gevolgd door de Dachstein-gletsjer met 550 centimeter en St. Anton am Arlberg (475 centimeter).

Alle sneeuwhoogtes in Oostenrijk: https://www.skiinfo.nl/oostenrijk/sneeuwhoogtes-sneeuwbericht.html

Actuele gegevens van een aantal skigebieden in Oostenrijk:

Zwitserland

Vooral in Valais/Wallis en delen van Ticino heeft het deze week al flink gesneeuwd. Meestal viel er tussen de 20-50 centimeter verse sneeuw, bijvoorbeeld in Anzère (49 cm) en de skigebieden van Portes du Soleil (Morgins, Torgon, Les Crosets), waar dertig centimeter verse sneeuw gemeld werd. In Zermatt heeft het de afgelopen dagen twintig centimeter gesneeuwd, evenals in Melchsee-Frutt, Braunwald en de Aletsch Arena.
 
De hoogste sneeuwhoogte in Zwitserland wordt nog steeds gemeld door Engelberg Titlis, waar het voor het laatst twintig centimeter sneeuwde op 20 maart  en het sneeuwdek momenteel 655(!!) centimeter dik is. Daarachter volgen de skigebieden Andermatt-Sedrun (500 cm) en Lötschental (496 cm).

Alle sneeuwhoogtes in Zwitserland: https://www.skiinfo.nl/zwitserland/sneeuwhoogtes-sneeuwbericht.html

Actuele gegevens van een aantal skigebieden in Zwitserland:

Frankrijk & Italië

Zware sneeuwval in een aantal regio's in Frankrijk op maandagochtend.

Kijk voor beelden maar even in deze fotogallerij.

In de Hautes-Alpes, de Savoie en de Isère viel er tusen twintig en vijftig centimeter verse sneeuw, bijvoorbeeld in La Grave , Chamonix, Avoriaz of Tignes! Ook in Italië, met name in de Piemonte en de Valle d'Aosta, viel er veel sneeuw: Artesina was hier met tachtig centimeter verse sneeuw de koploper, in Bardonecchia, Domobianca of aan de zuidkant van de Matterhorn sneeuwde het tussen 35-40 centimeter.

De hoogste sneeuwhoogten in de Alpenlanden van Frankrijk en Italië: La Rosière (470 centimeter), Flaine (445 centimeter), San Domenico de Varzo (420 centimeter), Artesina (400 centimeter).

Alle sneeuwhoogtes in Frankrijk: https://www.skiinfo.nl/frankrijk/sneeuwhoogtes-sneeuwbericht.html

Actuele gegevens van skigebieden uit Frankrijk:

Italië

Alle sneeuwhoogtes in Italië: https://www.skiinfo.nl/italie/sneeuwhoogtes-sneeuwbericht.html 

 

Een overzicht van alle geopende skigebieden:

Oostenrijk, Frankrijk, Zwitserland, Italië, Duitsland 

Fotogalerij

undefined - © Bardonecchia Ski/Facebook
undefined - © Les 2 Alpes/Facebook
undefined - © Les 2 Alpes/Facebook
undefined - © Les 2 Alpes/Facebook

Alles weergeven

Sneeuw- en regenvoorspelling, Windy.com

 

Meteogramm, GFS-Wettermodell, 15.03-25.03., www.wetterzentrale.de

 

Kaprun

 

Davos

 

Tignes

 

Beelden uit de sociale netwerken

Severe Weather

 
Zell am See, 13.3.
 
 
 
Zugspitze, 14.03.
 
 
 
Arctic Outbreak
 
 
Klosters, 14.03.
 
 
 
WePowder in Les Gets, 14.03.
 

Advertentie

Advertentie

Advertentie

Haal meer uit Skiinfo!

Bekijk de actuele sneeuwhoogte, webcambeelden en weersverwachting van je favoriete skigebied. Speciale acties op verblijf en skipas, zeker even bekijken voor je skivakantie!

Advertentie