Dutch/Belgium

Weerbericht: zowel verse sneeuw als perfect weer voor het seizoenseinde

12de april 2018 | Skiinfo

Weerbericht: zowel verse sneeuw als perfect weer voor het seizoenseinde- ©Les 2 Alpes/Facebook
Copyright: Les 2 Alpes/Facebook

Afgelopen weekend vierden veel skigebieden hun seizoenseinde. Ze deden dat in perfecte omstadigheden en ongetwijfeld met pijn in het hart. Een aantal skigebieden breidt echter nog een vervolg aan het skiseizoen. Tot ver in april zijn verschillende skigebieden nog steeds operationeel. De verse sneeuw van de afgelopen dagen was de kers op een sneeuwrijke taart.

In ons gedetailleerde wekelijkse weerbericht van 12 april leer je meer over de huidige situatie in de skigebieden, de sneeuwhoogte, en de weersvooruitzichten voor het komende weekend.

Waar het de afgelopen 24 uur nog sneeuwde, lees je hier.

Oostenrijk

Zelfs in Oostenrijk is het aantal geopende skigebieden aanzienlijk afgenomen na het afgelopen weekend. Een veertigtal gebieden zet echter nog steeds door. In de laatste 24 uur viel er nog een beetje verse sneeuw op de Mölltaler-gletsjer, voor het overige was het warm en droog in Oostenrijk.

In Tirol zijn de meeste skigebieden nog steeds geopend, daarbij bekende namen als Kitzbühel, Sölden en Mayrhofen. Hier gaat het seizoen nog door tot dit weekend. De liften in Serfaus-Fiss-Ladis, waar nog bijna alle pistes geopend zijn, draaien ook hun laatste dagen.

De grootste sneeuwhoogte in Oostenrijk vind je op de Dachstein-gletsjer (570 cm), gevolgd door de Mölltaler-gletsjer (410 cm) en de Stubaier-gletsjer (400 cm). In St. Anton is de sneeuwdiepte minimaal 365 cm, hier is nog steeds 242 kilometer pistes geopend.

Hou er rekening mee dat een aantal skigebieden binnenkort de deuren sluit. Wanneer welk skigebied sluit, dat check je hier.

Alle sneeuwhoogtes in Oostenrijk: https://www.skiinfo.nl/oostenrijk/sneeuwhoogtes-sneeuwbericht.html

Actuele gegevens van een aantal skigebieden in Oostenrijk:

Zwitserland

Net als in Oostenrijk is er in Zwitserland nog steeds een veertigtal skigebieden geopend, inclusief alle grote en bekende namen. Ook hier viel in sommige delen van het land de afgelopen 48 uur nog een beetje verse sneeuw. Op de top was de Aletsch Arena in het kanton Valais/Wallis viel nog een mooie negentien centimeter, gevolgd door Arosa Lenzerheide met tien centimeter en het Lötschental met zes centimeter.

In Engelberg is er nog steeds de grootste sneeuwdiepte in Zwitserland te bewonderen. Maar liefst 710 centimeter wordt gemeld. Daar is ook nog 41 kilometer aan pistes geopend. De skiarena Andermatt-Sedrun komt nog steeds op een sneeuwdiepte van 570 centimeter en ook Laax met 531 centimeter gaat nog steeds over de vijf metergrens. In Laax werd het seizoen verlengd tot 15 april 2018, naast het gekende freestyle-aanbod zijn er nog steeds talrijke pistes geopend.

Alle sneeuwhoogtes in Zwitserland: https://www.skiinfo.nl/zwitserland/sneeuwhoogtes-sneeuwbericht.html

Actuele gegevens van een aantal skigebieden in Zwitserland:

Frankrijk & Italië

Frankrijk zag de afgelopen dagen nog hevige sneeuwval. Het skigebied Isola 2000 meldde op 10 april meer dan veertig centimeter verse sneeuw en in Piau-Engaly in de Pyreneeën viel nog eens 33 centimeter. Bonneval sur Arc in de Savoie kreeg dertig centimeter verse sneeuw. Bijna tachtig gebieden zijn nog steeds geopend in Frankrijk. In Italië is dat een pak minder, maar ook hier werd nog melding gemaakt van verse sneeuw: Ghiacciaio Presena (60 cm), Prato Nevoso (30 cm) en La Thuile (30 cm).

Sneeuwhoogtes Frankrijk: Avoriaz (495 cm), Montriond (485 cm), Morzine (485 cm), La Rosiere (470 cm), Flaine (460 cm)

Sneeuwhoogtes Italië: San Domenico di Varzo (420 cm), Cervinia-Breuil (400 cm), Campo Imperatore (400 cm), Sella Nevea Kanin (400 cm)

Alle sneeuwhoogtes in Frankrijk: https://www.skiinfo.nl/frankrijk/sneeuwhoogtes-sneeuwbericht.html

Actuele gegevens van skigebieden uit Frankrijk:

Italië

Alle sneeuwhoogtes in Italië: https://www.skiinfo.nl/italie/sneeuwhoogtes-sneeuwbericht.html 

 

Een overzicht van alle geopende skigebieden:

Oostenrijk, Frankrijk, Zwitserland, Italië, Duitsland 

Fotogalerij

undefined - © Les 2 Alpes/Facebook
undefined - © Val d'Isere/Facebook
undefined - © HannahPrice
undefined - © HannahPrice

Alles weergeven

Weersvoorspelling

Zeker tot en met het weekend blijft het in grote delen van de Alpen onstabiel weer. Vandaag - donderdag - wordt op in Tirol regen voorspeld. Vrijdag regent het slechts af en toe, vanuit het westen breekt de zon snel door. Die zon blijft de hele dag aanwezig op zaterdag waarbij slechts een aantal wolken passeren.

Sneeuw- en regenvoorspelling, Windy.com

 

Advertentie

Advertentie

Advertentie

Haal meer uit Skiinfo!

Bekijk de actuele sneeuwhoogte, webcambeelden en weersverwachting van je favoriete skigebied. Speciale acties op verblijf en skipas, zeker even bekijken voor je skivakantie!

Advertentie