Dutch/Belgium

Zwitserland focust deze zomer op de fietstoerist

26ste april 2018 | Skiinfo

undefined
Copyright: Switzerland Tourism - Andre Meier

De zomercampagne van Zwitserland Toerisme staat dit jaar volledig in het teken van fietsen.  En met reden: uit onderzoek blijkt dat een op vijf verblijfstoeristen naar Zwitserland afzakt om te fietsen. Of het nu gaat om toerfietsen, e-biken, mountainbiken of racefietsen, Zwitserland is het fietsparadijs dat iedereen weet te bekoren. Zwitserland Toerisme ontwikkelde dan ook enkele nieuwe producten, waaronder de evenementenreeks “Ride the Alps”.

“Wij garanderen onvergetelijke en spectaculaire fietservaringen”, zegt Yves Lütolf, directeur Zwitserland Toerisme BeNeLux. “De veelzijdigheid van het landschap, gaande van imposante bergtoppen, weidse valleien, kleurrijke alpenweiden tot bergmeren en bossen, maakt van Zwitserland een ideaal fietsparadijs voor elke type fietser. Of het nu gaat om routes voor toerfietsers, e-bikers, mountainbikers of racefietsers, al onze fietsroutes zijn perfect en uniform bewegwijzerd dankzij SwitzerlandMobility, het netwerk waarin de mooiste routes voor fietsers zijn samengebracht.”Kortom, Zwitserland heeft heel wat te bieden voor het steeds groeiende aantal fietstoeristen. Recent onderzoek toont aan dat 1,5 miljoen toeristen (19,4%) gaan fietsen tijdens hun vakantie in Zwitserland.

Ride the Alps: ultieme uitdagingen voor wielerliefhebbers, met of zonder Fabian Cancellara

Zwitserland telt maar liefst zeventien alpencols boven de tweeduizend meter. Een droom voor amateurwielrenners. De nieuwe evenementenreeks “Ride the Alps” richt zich in het bijzonder op deze doelgroep: vanaf komende zomer vinden tien evenementen plaats waarbij verschillende Zwitserse Alpenpassen afgesloten zijn voor het gemotoriseerd verkeer en dus exclusief geopend voor fietsers. Fietsevenementen die deel uitmaken van “Ride the Alps”, zijn onder meer “Ride the Alps Susten” in het Berner Oberland op 26 mei. Vanuit Meiringen klimmen de deelnemers over een lengte van 28 kilometer ruim 1600 hoogtemeters naar de Sustenpas op 2260 meter. Ook het “Chasing Cancellara- event” op 24 juni, waarbij amateurwielrenners het over een traject van 32 kilometer van Disentis tot Andermatt opnemen tegen Fabian Cancellara wordt georganiseerd onder de noemer “Ride the Alps”. Andere voorbeelden zijn de “Granfondo San Gottardo” van 22 juli, die onder andere over de kasseien van de oude weg – de  Via T remola - naar de Gotthard loopt, en de Tour des Stations van Conthey naar Verbier op 11 augustus. De locaties en de data van de tien “Ride the Alps”-evenementen staan op www.ridethealps.ch. Het is de bedoeling dat de volgende jaren nog meer fietsevenementen zich aansluiten bij “Ride the Alps” en dat deze evenementenreeks een echt begrip wordt bij fietsfanaten.

“Belgen en Nederlanders zijn echte wielerliefhebbers, deze campagne is dan ook erg belangrijk voor onze markt”

“Wij dagen alle racefietsers uit om de Zwitserse alpencols te bedwingen en te genieten van de goede wegkwaliteit en uiteraard ook van de adembenemende landschappen. Bergpassen zoals de col des Mosses en de col de la Forclaz, kennen de meesten natuurlijk al van de grote wielerwedstrijden maar wij hebben er nog veel meer die zelfs getrainde fietsers behoorlijk doen zweten. Letterlijk en figuurlijk. Denk bijvoorbeeld aan de Nufenen-, Gotthard- en de Furkapas of aan Grosse Scheidegg. “Ride the Alps” is de ideale campagne om onze fietscols extra in de kijker te plaatsen.”Het feit dat twee “Chasing Cancellara-events” ook deel uitmaken van de “Ride the Alps” is voor Zwitserland Toerisme BeNeLux een extra troef. Tot op vandaag geniet Fabian Cancellara nog steeds een heldenstatus in België en Nederland.

Fotogalerij

undefined - © Switzerland Tourism - Andre Meier
undefined - © Switzerland Tourism - Andre Meier
undefined - © Switzerland Tourism - Andre Meier
undefined - © Switzerland Tourism - Andre Meier

Alles weergeven

Top Cycling Tours en Swiss Bike Hotels

Sommige toeristen organiseren liever niet zelf hun fietsvakantie maar verkiezen een compleet arrangement. In samenwerking met de Zwitserse reisorganisatie Eurotrek, ontwikkelde Zwitserland Toerisme “Top Cycling Tours”. Dit zijn negen fietsarrangementen voor mountainbikers, toerfietsers of racefietsers van vier dagen inclusief een routebeschrijving, overnachting en bagagenabreng. In 2016 startte Zwitserland Toerisme, in samenwerking met hotelleriesuisse, met het labelen van Swiss Bike Hotels. Momenteel bieden 85 accommodaties extra services voor fietsers zoals een afsluitbare ruimte om de fiets te stallen, schoonmaak- en reparatiemogelijkheden, een sportersontbijt, een lunchpakket en routetips van gelijkgestemden. De uitbaters van Swiss Bike Hotels zijn zelf ook fietsers en weten dus perfect wat hun gasten verlangen.

Gerichte informatie voor elk type fietser

“Om het elk type fietser makkelijk te maken, creëerden we voor hen aparte webpagina’s op MySwitzerland.com, licht Yves Lütolf toe. “Hier vinden fietsers alle informatie over themaroutes, aanbiedingen, evenementen, filmpjes en nog veel meer”. De informatie is bestemd voor zowel individuele fietsers als voor fietsers die een georganiseerde fietsvakantie boeken.

Meer informatie:

MySwitzerland.com/zomer

MySwitzerland.com/toerfiets

MySwitzerland.com/mtb

MySwitzerland.com/racefiets

MySwitzerland.com/topcyclingtours

www.ridethealps.ch

 

Advertentie

Advertentie

Advertentie

Haal meer uit Skiinfo!

Bekijk de actuele sneeuwhoogte, webcambeelden en weersverwachting van je favoriete skigebied. Speciale acties op verblijf en skipas, zeker even bekijken voor je skivakantie!