Dutch/Belgium

Skivakantie in Oostenrijk tijdens Corona

3de december 2020 | Skiinfo

undefined
Copyright: Hintertux/Facebook

De Oostenrijkse Dienst voor Toerisme presenteert graag een studie over skivakantie in Oostenrijk in tijden van de coronapandemie. De kwalitatieve studie werd uitgevoerd in Oostenrijk, Duitsland en Nederland en toont aan dat het verlangen naar vakantie in Oostenrijk - en in het bijzonder naar skivakantie - hoog blijft. De onzekerheden die erbij komen kijken verhinderen echter de boekingsbeslissing.

  - © Hintertux/Facebook
Copyright: Hintertux/Facebook
 

In opdracht van de Oostenrijkse Dienst voor Toerisme in Wenen presenteerde het Rheingold Instituut vorige week een diepgaande psychologische studie over skivakantie in Oostenrijk tijden van de coronapandemie. De kwalitatieve studie werd uitgevoerd in Oostenrijk, Duitsland en Nederland en toont aan dat het verlangen naar vakantie in Oostenrijk - en vooral naar skivakantie - hoog blijft. De onzekerheden verhinderen echter dat er een boekingsbeslissing wordt genomen.

 

  - © Ischgl/Facebook
Copyright: Ischgl/Facebook

"In deze winter van 2020/2021 moeten we open en eerlijk met onze gasten communiceren, duidelijke en eenvoudige veiligheidsconcepten ontwikkelen en er met klem op aandringen dat deze worden nageleefd", legt Petra Stolba uit, directeur van de Oostenrijkse Dienst voor Toerisme in Wenen, uit ter gelegenheid van de onderzoekspresentatie. De mensen hebben op dit moment een actieve afwachtende houding. Mentaal houdt men zich alvast bezig met de wintervakantie. De reservaties zijn echter afhankelijk van de reisbeperkingen of lockdownmaatregelen. Daarnaast zijn de concrete procedures en maatregelen deze winter ook doorslaggevend. 

 

Vertrouwen scheppen door transparantie


Reizigers verbinden skiën consequent met een gevoel van vrijheid, controle en zelfbeschikking. Dit staat in schril contrast met het huidige gevoel van machteloosheid. Hoe gedraag ik me in een rij van skiërs die voor de stoeltjeslift in de rij staan? Hoe geraak ik aan een warme thee en snack zonder dat ik in de buurt van 20 personen moet komen? En last but not least: Hoe gedraag ik me in het hotel? Kan ik veilig naar de sauna gaan; hoe verloopt het bij een buffet...

Skiwelt Wilder Kaiser Brixental.  - © Skiwelt Wilder Kaiser Brixental.

Skiwelt Wilder Kaiser Brixental.

Copyright: Skiwelt Wilder Kaiser Brixental.

"Het Oostenrijkse winterseizoen nu al afschrijven is zeker fout. Maar wat we ontdekt hebben is dat de communicatie met onze gasten zeer snel, offensief en vooral transparant moet zijn. Wie nu op zijn website, in zijn nieuwsbrief of in een brief aan zijn gasten duidelijk kan communiceren welke coronamaatregelen getroffen worden en dat het te allen tijde duidelijk is hoe de gezondheidssituatie in de regio is, heeft een voordeel als het gaat om reservaties en de verkoop van lifttickets", zegt Petra Stolba.

  - © © TVB Paznaun - Ischgl
Copyright: © TVB Paznaun - Ischgl

Advertentie

Advertentie

Advertentie

Haal meer uit Skiinfo!

Bekijk de actuele sneeuwhoogte, webcambeelden en weersverwachting van je favoriete skigebied. Speciale acties op verblijf en skipas, zeker even bekijken voor je skivakantie!