Dutch/Belgium

Bij Sungod stel je je goggles zelf samen

5de februari 2021 | Skiinfo

Skigebieden in dit artikel: Verbier

undefined
Copyright: Sungod

In het Zwitserse en mondaine Verbier vind je Sungod Basecamp, een knappe winkel annex hoofdkwartier van het Britse Sungod. Sungod is er op korte termijn in geslaagd een succesvolle intrede te maken op de markt van zonnebrillen en goggles. Wat Sungod helemaal bijzonder maakt, zijn de talloze mogelijkheden tot personalisatie van goggles en zonnebrillen. Wij gingen langs in Sungod Basecamp en aan de slag met lenzen, straps, vormen en kleurtjes.

Sinds 2013 maakt Sungod zowel goggles als zonnebrillen, zowel voor sportief als voor dagdagelijks gebruik. Fietsers, zeilers, hikers, bergadepten en dus ook skiërs en snowboarders vinden zeker hun gading in het behoorlijk uitgebreide gamma van de ‘goden van de zon’. SunGod stelt zich als doel brillen meer duurzaam te maken en dat in de meeste extreme omstandigheden. Zij het nu met de top van de Mount Everest als doel of de Atlantische Oceaan oversteken, SunGod is er om je ogen te beschermen. Scherpe prijzen en de mogelijkheid tot personalisatie maken van Sungod een buitenbeentje. 

 

Sungod  - © Sungod

Sungod

Copyright: Sungod

Arianne Tricomi

Wie wel eens naar de waanzinnige tricks en halsbrekende afdalinngen tijdens de Freeride World Tour kijkt, heeft Sungod misschien reeds opgemerkt. Als sponsor van de Italiaanse meervoudige winnares, Arianne Tricomi, hebben de Britten een meer dan geslaagd uithangbord voor hun merk. Arianne Tricomi doet haar runs met een Vanguards-goggle op het hoofd. Na de run chillen doet ze met een Vulcan-zonnebril. Naast Arianne heeft SunGod ook snowboarder Thomas Feurstein, vice-wereldkampioen van de Freeride World Tour 2018, in de rangen. Thomas draagt de Snipers-goggle.

Levenslange garantie

Uiteraard zit ook Sungod zich in voor een betere planeet. Het hoofdbestanddeel van brillen en goggles is echter plastic. Daarmee duurzaam omspringen is niet zo eenvoudig. Sungod maakt gebruik van recycleerbaar en bijzonder sterk plastic. De idee is dat je bril levenslang meegaat, wat natuurlijk wel weer voordelig is voor de natuur. Je koopt een keer een bril en daarna nooit meer. Sungod biedt levenslange garantie en herstelt je bril of goggle wanneer die stuk is. Verder maakt SunGod gebruik van 100% gerecycleerd en recycleerbaar materiaal voor alle verpakkingen. Samenwerkingen met ‘Surfers against Sewage’ en ‘Protect Our Winters’ liggen dan ook voor de hand.

Gepersonaliseerde goggle

Tijd om onze goggles te gaan samenstellen. Beginnen doen we met een frame – Vanguards of Snipers -te kiezen. Voornaamste verschillen tussen beide modellen situeren zich op het vlak van het gezichtsveld van de lens, waarbij Vanguards een maximaal gezichtsveld heeft. We kiezen voor de Snipers. Over de lens hoeven we ons geen zorgen te maken; die is in beide modellen dezelfde. Het is een polycarbonaat 4KO-lens die ongeacht de lichtomstandigheden een maximaal contrast geeft. De lenzen zijn 100% UV-beschermend en hebben een drielaagse antikras-beschermlaag.

Sungod  - © Sungod

Sungod

Copyright: Sungod

Acht mogelijke lenskleuren waaruit we eentje moeten kiezen, is de volgende stap. Sungod heeft acht verschillende kleuren; gaande van een High-Vis Blue over Snow Pink en Snow Green tot Smoke en Snow Chrome.  Ervaring leert ons dat een goede lens voornamelijk van belang is wanneer de weers- en lichtomstandigheden niet helemaal optimaal zijn. Bij mist of een bewolkte dag heb je veel meer nut van de juiste lens dan wanneer het zonnetje alles netjes verlicht. Dat maakt dat we kiezen voor de High-Vis Blue lens. Een lens die een grote zichtbaarheid moet garanderen op bewolkte dagen in slechte lichtomstandigheden. Vervolgens kiezen we uit de vijf beschikbare framekleuren, een zwart ultra-flexibel TPU-frame met binnenin een triple-layer density foam dat perfect aan het gezicht aansluit. Eindigen doen we met het kiezen van een strap: 21 verschillende straps, kleurtjes, groot of klein logo... en Freeride World Tour en een Protect Our Winters versie. Wij gaan voor de Protect Our Winters-strap. De extra bijdrage die we daarvoor dienen te storten aan de POW-organisatie nemen we er met de glimlach bij. Een tiental minuten later hebben we een goggle zoals wij hem graag zien. En met 125 euro is dat geeneens een overdreven grote investering geweest. 

Sungod  - © Sungod

Sungod

Copyright: Sungod
 

... en zonnebril

Nu we toch in de weer zijn met lenzen en frames, is dit misschie wel meteen het uitgelezen moment om ook een zonnebril te kiezen. Deze keer gaan we voor een Sierras-frame. Dat is een frame dat niet specifiek aan een bepaalde sport gebonden is, maar gewoon een mooie allrounder voor dagelijks gebruik. Net als bij de goggles kiezen we eerst een framekleur - ‘Matte Black Tortoise’ - en vervolgens een lens - ‘Polarised Fire’. De finishing touch kregen we door een ‘Brushed Red’ logo op de armpjes van onze zonnebril te plaatsen. Ook bij de zonnebril is 85 euro niet overdreven duur. 

Sungod  - © Sungod

Sungod

Copyright: Sungod

Ligt Verbier niet meteen op je weg om in het Basecamp langs te gaan. Stel dan via de SunGod-website in een paar muisklikken je goggles of zonnebril samen.

Advertentie

Advertentie

Advertentie

Haal meer uit Skiinfo!

Bekijk de actuele sneeuwhoogte, webcambeelden en weersverwachting van je favoriete skigebied. Speciale acties op verblijf en skipas, zeker even bekijken voor je skivakantie!