Dutch/Belgium

Voor jou getest: Julbo Quickshift

26ste februari 2021 | Skiinfo

undefined
Copyright: Julbo

De Julbo Quickshift kent eigenlijk zijn oorsprong uit de mountainbike-lijn van Julbo. Enduro-rijders gebruiken wel vaker een goggle voor hun vaak wilde afdalingen. Tijdens de klim echter moest er op zoek gegaan worden naar een manier om de glazen niet te laten beslaan. En zo kwam het Switch-Air systeem op de proppen.

Julbo Quickshift  - © Jurgen Groenwals

Julbo Quickshift

Copyright: Jurgen Groenwals

Dat de stap naar de ski- en snowboardwereld maar een kleintje was, mag duidelijk wezen. Switch Air maakt gebruik van twee drop-outs aan de onderkant van het frame. Deze drop-outs worden via magneetjes vastgemaakt aan het frame en zijn zo makkelijk te verwijderen of opnieuw op hun plaats te steken.

Julbo Quickshift  - © Julbo

Julbo Quickshift

Copyright: Julbo
 

Verwijder je de drop-outs dan wordt de ventilatie optimaal en is er van beslaan van de lenzen geen sprake meer. Voor de afdaling plaats je de drop-outs snel op hun plaats en ben je opnieuw 100% beschermd. Links en rechts worden aangeduid door middel van symbooltjes, zowel op de drop-outs als op het frame van de goggle.

Julbo Quickshift  - © Jurgen Groenwals

Julbo Quickshift

Copyright: Jurgen Groenwals

Enige nadeel dat wij zien. De kans dat je de drop-outs zou kunnen verliezen is niet ondenkbaar. Berg ze daarom goed op, het zakje van je goggle lijkt ons daarvoor een uitgelezen plaats. Eenmaal geplaatst blijven ze stevig zitten. De drop-outs terug plaatsen terwijl je de bril ophebt, is niet meteen bijzonder eenvoudig. Dan is het makkelijker de goggle even af te nemen om de drop-outs te plaatsen.

Julbo Quickshift  - © Jurgen Groenwals

Julbo Quickshift

Copyright: Jurgen Groenwals

De Quickshift is gebaseerd op het frame van de Cyrius die een jaar geleden werd gelanceerd. Deze goggle heeft een frameloze constructie en een cilindrische lens die een perfecte stijl, gezichtsveld en pasvorm garandeert. De brede strap met siliconestrip houdt de goggle uitstekend op zijn plaats rond je helm en met 121 gram voel je amper dat je een goggle draagt.

your alt text   your alt text   your alt text  

De Reactiv fotochromatische lenzen garanderen een optimale visuele kwaliteit garanderen, ongeacht het weer. Onze goggle is voorzien van een Reactiv 1-3 fotochromatische lens, wat betekent dat zelfs bij weinig licht het zicht optimaal blijft. De Julbo Quickshift bevalt ons bijzonder goed: het is een mooie, lichtgewicht bril met uitstekende lenzen en een prima ventilatie. Voor die eigenschappen vinden wij 209,95 euro geeneens overdreven veel geld.

Advertentie

Advertentie

Advertentie

Haal meer uit Skiinfo!

Bekijk de actuele sneeuwhoogte, webcambeelden en weersverwachting van je favoriete skigebied. Speciale acties op verblijf en skipas, zeker even bekijken voor je skivakantie!