Dutch/Belgium

Covid-19 update: geen wintersportseizoen 2020/2021 in Ischgl

4de maart 2021 | Skiinfo

Nieuws regio's: Tirol

Skigebieden in dit artikel: Samnaun, Ischgl

undefined
Copyright: Ischgl/Facebook

Na de persconferentie van de Oostenrijkse regering, die op middellange termijn geen vooruitzichten voor het toerisme biedt, is het winterseizoen 20/21 in Ischgl nu definitief afgelast. De commissie en de Raad van Toezicht van Silvrettaseilbahn AG zijn gisteren tot dit gezamenlijke besluit gekomen. 

  - © Ischgl/Facebook
Copyright: Ischgl/Facebook


'Het was en is voor ons essentieel dat er geen onnodig risico wordt genomen. De gezondheid van gasten, personeel en inwoners heeft de hoogste prioriteit. Helaas zijn de randvoorwaarden voor het starten van de grensoverschrijdende ski-activiteiten in de Silvretta Arena de afgelopen weken geleidelijk verslechterd; gezien de nog steeds zorgwekkende besmettingsgevallen, aangescherpte reisbeperkingen en een gebrek aan perspectief voor het openen van de horeca, is de start van ski-activiteiten minder realistisch dan ooit. Er was geen andere optie dan te besluiten om het winterseizoen niet langer voort te zetten', zeggen Markus Walser en Günther Zangerl, Executive Managers bij Silvrettaseilbahn AG. Voor het winterseizoen is er veel geïnvesteerd en zijn nauwgezette plannen en procedures voor alle gezondheids- en veiligheidsnormen opgesteld, maar deze winter zal er in Ischgl geen dag worden geskied. 

  - © Tomasz Wojciechowski
Copyright: Tomasz Wojciechowski


Winter 20/21 zonder ski-activiteiten in Ischgl 
Door de verschillen in de regelgeving van Oostenrijk en Zwitserland is het onmogelijk om het grensoverschrijdende skigebied van Ischgl naar het Zwitserse Samnaun te openen. Samnaun is overigens wel open. Het is ingewikkeld en dit aspect is de afgelopen weken alleen maar gecompliceerder geworden, benadrukken de betrokkenen. In het gezamenlijke skigebied eindigen maar liefst elf skiliften direct aan de staatsgrens. Door de verschillende regels en vereisten in Oostenrijk en Zwitserland, en de onzekerheden vanwege de pandemie, is het vertrouwen de afgelopen weken steeds verder afgenomen. De recente aankondigingen omtrent ski-activiteiten deze winter, maken alle vereiste voorbereidingen door Silvrettaseilbahn AG onrealistisch. 

  - © Tomasz Wojciechowski
Copyright: Tomasz Wojciechowski


Vooruitkijken naar het zomerseizoen 
'Natuurlijk, het breekt ons hart dat we deze winter geen gasten kunnen verwelkomen met de perfecte sneeuw- en pistecondities en het ideale weer. Daarnaast was het ons doel om de lokale bevolking de mogelijkheid voor wintersport te bieden’, legt Alexander von der Thannen van het toerismebureau Paznaun - Ischgl, uit. Daarom blijven ski-activiteiten de komende weken mogelijk in de gebieden See, Kappl en Galtür in Paznaun. De trails tussen Ischgl en Galtür, evenals de winterwandelpaden blijven open. 

In Ischgl kijken we al naar het zomerseizoen, en ook naar het volgende winterseizoen 21/22, dat op 25 november begint. 'Het is duidelijk dat mensen er op uit willen en verlangen naar een vakantie in de bergen. Het landschap van Paznaun en zijn prachtige bergpanorama biedt onze gasten een ideale omgeving om van bijzondere vakantie-ervaringen te genieten', aldus de vertegenwoordiger ter afsluiting. 

  - © Tomasz Wojciechowski
Copyright: Tomasz Wojciechowski

Advertentie

Advertentie

Advertentie

Haal meer uit Skiinfo!

Bekijk de actuele sneeuwhoogte, webcambeelden en weersverwachting van je favoriete skigebied. Speciale acties op verblijf en skipas, zeker even bekijken voor je skivakantie!