Wat moet je allemaal controleren en/of aanschaffen voordat de winter begint? Een checklist.

Laten controleren
Het is een goed idee om je remmen en je koelvloeistof te laten controleren voordat de winter begint. Zorg er ook voor dat je banden, ruitenwissers, achterruitverwarming, autokachel en uitlaatsysteem in orde zijn. Het is bijzonder belangrijk om je banden op slijtage te controleren en te controleren of ze de juiste spanning hebben.

Aanschaffen
Als je verwacht in ernstig winterweer onderweg te gaan zijn, zorg er dan voor dat je winterbanden en sneeuwkettingen hebt.

Iedere automobilist hoort in zijn auto een goede ijskrabber en extra ruitenreiniger te hebben. Andere dingen die bij een noodgeval goed van pas kunnen komen zijn een zaklamp, handschoenen, een deken en knipperlichten die je op de weg kunt zetten.

Als je in afgelegen gebieden onderweg bent, is het een goed idee om een slaapzak, een oud paar laarzen, en warme kleding (zoals o.a. een muts, handschoenen en een oude winterjas) in je auto te hebben. 

Zorg er ook voor dat je actuele routekaarten hebt van de gebieden waar je doorheen rijdt, en sla alvast het telefoonnummer van de wegenwacht in je mobiele telefoon op.