Het concept 'Fly & Drive' wint almaar aan populariteit. Je vliegt naar de dichtsbijgelegen luchthaven en rijdt vervolgens met een huurauto verder naar het skigebied van je keuze. Dat gaat niet alleen snel, je hebt vaak ook nog keuze uit verschillende bestemmingen en bent flexibel genoeg om je snel te verplaatsen. Skiinfo geeft je een aantal tips waarop je moet letten bij de keuze van je huurauto.

Winterbanden

In veel landen en wintersportgebieden zijn winterbanden verplicht. Kijk daarom vooraf na of winterbanden in de huurprijs van je auto begrepen zijn. Zo vermijd je dat een goedkope huurauto ter plaatse plots een stuk duurder wordt.

Tolvignet

Huurauto's in Oostenrijk of Zwitserland, zijn voorzien van een tolvignet. Haal je de huurauto in een ander land op - wanneer je bijvoorbeeld van München doorreist -  moet je hier zelf voor zorgen. Het vignet kan je vooraf aankopen of onderweg bij een pompstation of aan de grens.

Slim boeken

Een auto huur je per 24 uur. Hou daar rekening mee als je de ophaal- en inlevertijd vastlegt. Komt je vlucht om 16.00 uur aan boek dan vanaf 16.00 uur op dag 1 tot 16.00 uur op dag dat je de auto inlevert. Geef je aan dat je de auto om 18.00 uur inlevert, dan betaal je voor die twee uur vaak een volle dag extra.

Verzekering

In de winterperiode komen schades aan huurauto’s vaker voor dan in de rest van het jaar. Steenslag en hagel kunnen oorzaken zijn. Zorg dus dat je goed verzekerd in de huurauto stapt. Denk eventueel na over bijkomende verzekeringen.

Ruimte


Denk na over de grootte van je huurauto. Kleinere wagens zijn vaak goedkoper, maar je moet er natuurlijk wel al je bagage en passagiers in kwijt kunnen. Vaak wordt de mogelijkheid geboden een skibox te huren.